Вірменія і Азербайджан відновили військові дії

Поділитися:

Між Вірменією та Азербайджаном поновилися військові дії. Так, минулої ночі, 28 липня, на вірмено-азербайджанському кордоні сталася перестрілка, загинули щонайменше троє осіб.

Країни одна одну звинувачують у провокаціях. Міноборони Вірменії переконує, що обстріли почав Азербайджан, намагаючись поліпшити свої позиції, створюючи умови для просування. Мовляв, Азербайджан вирішив почати наступ перед проведенням російсько-вірменських перемовин у Москві. Вірменських сторона втратила троє військових, двоє отримали травми.

Натомість Міноборони Азербайджану заявляє, що обстріл скоїли спочатку вірменські військові. Там повідомили про двох поранених азербайджанських військових.

Водночас, в Азербайджані повідомили, що погодилася з пропозицією РФ щодо припинення вогню на вірмено-азербайджанському кордоні з 10-ї ранку за місцевим часом. Та це нібито не зупинило Вірменію і вона продовжила обстріли.

Вірменія заявляє, що до 9:20 ранку військовим вдалося відкинути азербайджанські частини на їхні попередні позиції, однак обстріли продовжилися.

Раніше повідомлялося, що наприкінці вересня 2020 року Азербайджан та Вірменія вступили у війну.

На початку листопада прем’єр Вірменії Нікол Пашинян, а також президенти Азербайджану та Росії Ільхам Алієв і Володимир Путін підписали заяву про  припинення військових дій в спірному регіоні з 10 листопада.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ