Політичний консультант та технолог Андрій Бодров в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чому формула Штайнмаєра шкодить Україні.

"На мій погляд, формула Штайнмаєра не є блакитною мрією Німеччини. З одного боку. Це велика медаль на груди Меркель була б, як вона піде, якби так сталося. Тому, це дуже бажаний фактор. Але насправді абсолютно некритичний. А з іншого боку, а куди діватися бідному Зеленському?", - сказав Андрій Бодров.

Він зазначив, що на Володимира Зеленського тиснуть з усіх боків, і питають, коли він імплементує формулу Штайнмаєра. Коли ж він намагається пояснити, що про імплементацію домовлявся Петро Порошенко, йому нагадали, що він пізніше підписував угоди в Парижі.

"Це створює дискомфорт насамперед в тому, що будь-які наші вимоги, прохання, побажання, якісь ініціативи — вони нариваються на “формулу Штайнмаєра”. А можна кредитик? Формула Штайнмаєра. А можна якесь експортно-імпортне співробітництво? Формула Штайнмаєра. Тепер формулою можна відповідати на всі. В Європі на будь-які наші якісь питання або постановки проблем будуть говорити: "Товариші, ви ж не здатні домовлятися. Як же можна з вами про щось домовлятися", - додав Бодров.

За його словами, це дискомфортно Україні не тільки у відносинах з Європою, але і з будь-якою країною, оскільки можуть нагадати, що ми не виконуємо домовленостей.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, експерт розповів, чи буде влада примусово імплементувати формулу Штайнмаєра.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кривоніс заявив, що прийняття "формули Штайнмаєра" викличе хвилю протестів.