09:41, 05 Серпня 2021

На Волині готуються до відзначення Дня Незалежності

Відбулося засідання оргкомітету з відзначення на Волині Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської облради.

У засіданні взяли заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, очільник ОДА Юрій Погуляйко, керівники структурних підрозділів виконавчої влади, правоохоронці, військовослужбовці та інші члени оргкомітету. Зокрема, зазначалося, що єдиною візуальною символікою ювілейної дати вважається квітка – образ у національних кольорах.

«Міністерство культури створило цифрову мапу, на якій кожна область має свою унікальну квітку-логотип. У Волині вона з графічними елементами та кольоровою гамою прапора нашого регіону. Основний лейтмотив проекту – «Ти у мене єдина», – повідомила начальниця управління культури ОДА Ольга Чубара. Вона також додала, що в рамках святкування 30-ї річниці незалежності заплановано більше сотні різноманітних заходів та озвучила найважливіші з них.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт закликав керівників районів та очільників громад активно долучитись до організації святкування і залучати до цього свої громади.

“Кожен населений пункт області повинен відчути урочисту атмосферу найбільшого національного свята. Державний Прапор має майоріти не лише перед головною адмінбудівлею області, а й у кожному найменшому волинському селі, селищі чи місті. У цей день ми маємо також подякувати новітнім українським Героям, які боронять незалежність,  а також вшанувати пам’ять діячів українського державотворення та борців за волю України усіх часів, – наголосив він. – Тому я закликаю усіх волинських самоврядців до проведення свята залучити кращий творчий та інтелектуальний потенціал своїх громад, студентську та учнівську молодь, а також усіх свідомих і небайдужих мешканців».

Керівники області також зауважили, що очільників районів та територіальних громад повинні подбати, щоб усі масові заходи відбувались із дотриманням карантинних обмежень, які нині діють в державі.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: