12:05, 05 Серпня 2021

У Луцькому пологовому будинку працюватиме новітня мобільна рентген система

20 липня КП «Луцький клінічний пологовий будинок» отримав ліцензію на користування мобільною рентген системою IMAX 101А, що була придбана ще у лютому цього року за 1,76 мільйона гривень. Наявність такого рентген обладнання – одна з обов’язкових вимог НСЗУ в умовах закупівлі медичних послуг за всіма напрямками надання медичної допомоги.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Придбання настільки дороговартісного обладнання стало можливим завдяки співпраці Луцької міської ради, пологового будинку та Національної служби здоров’я України.

Міський голова Ігор Поліщук та його заступник Ірина Чебелюк оглянули нове обладнання та ознайомилися із особливостями роботи.

За словами директора Луцького клінічного пологового будинку Сергія Сябрука, мобільна рентген система IMAX 101А оптимально поєднує в собі надійність, універсальність і простоту управління, забезпечуючи цим виконання точних і безпечних рентгенографічних досліджень. Обстежити пацієнтів таким рентгеном швидко та зручно, завдяки простому керуванню, а також, що важливо — мобільності приладу: за потреби обладнання можна оперативно перевезти до іншої палати, швидко увімкнути та повернутись до роботи.

За допомогою ІМАХ 101А лікарі вже за декілька хвилин отримують точний результат у електронному вигляді та можуть діагностувати хвороби й відхилення. Робоча станція рентген системи працює з ноутбуком, не вимагаючи підключення до мережі, що дає змогу швидко передавати зображення. Пристрій оснащено дозиметрами для контролю радіологічних процедур, захистом від перенапруги, надлишкового струму, перевантаження.

“Продовжуємо активно розвивати наш пологовий будинок. Тут народжують мами із Луцька та приєднаних територіальних громад, а також і з інших громад, що не відносяться до нашого міста. Усі вони потребують комфортних умова для перебування.

Адміністрація закладу звернулася до нас із проханням допомогти у придбанні рентген апарату, щоб своєчасно, оперативно і ефективно виявляти можливі патології, спостерігати динаміку. Один мільйон двісті тисяч гривень виділили на його купівлю”, – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Окрім того, керівник пологового будинку представив посадовцям новостворений клуб “Щасливе материнство”, який зможуть відвідати вагітні, котрі перебувають на збереженні вагітності. Тут майбутні мами зможуть спілкуватися з медичними працівниками різного фаху щодо процесу пологової діяльності, знеболення під час пологів, технік дихання і розслаблення в цей період, отримати навички грудного вигодовування та догляду за немовлям. Мета клубу – допомогти жінкам впевнено і спокійно підійти до періоду народження малюка.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: