Поділитись:

Прокурори хочуть суворіше покарати винуватця смертельної ДТП на Волині

Четвер, 05 серпня 2021, 13:24

Прокурори домагатимуться справедливого покарання для винуватця дорожньо-транспортної пригоди, у який загинув пасажир авто.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

28 липня 2020 року нетверезий водій, перебуваючи за кермом автомобіля «Фольксваген Гольф» на вулиці Центральній села Вовчицьк Маневицького району, відволікся від керування автомобілем, внаслідок чого виїхав на ліве узбіччя. Після чого, намагаючись вирівняти рух автомобіля, різко повернув кермо праворуч, що призвело до різкої зміни напрямку руху й автомобіль перекинувся.

В автомобілі окрім водія знаходились двоє пасажирів, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 60-річний пасажир, який сидів на передньому сидінні автомобіля, від отриманих численних травм згодом помер у лікарні.

Чоловік, який знаходився на задньому пасажирському сидінні авто, – 58-річний річний брат загиблого – отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. 

Маневицький районний суд призначив водієві, визнаному винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури оскаржили в апеляційному порядку вирок Маневицького районного суду, яким винуватцю смертельної ДТП, 51-річному жителю села Вовчицьк Камінь-Каширського району, призначено занадто м'яке покарання – чотири роки позбавлення волі. Вони вимагатимуть для винуватця ДТП, який своєї винуватості у тому, що сталося, не визнав та не розкаявся, суворішого покарання.

Нагадаємо, лучанин, який збив на переході на вулиці Ковельській батька і двох його дітей, піде під суд.

Дорожньо-транспортна пригода сталася у неділю, 6 червня, на вулиці Ковельській в Луцьку: на пішохідному Ford Focus наїхав на пішоходів, які переходили дорогу – чоловіка та двох дітей. Внаслідок аварії легковик «знесло» на зупинку громадського транспорту.

29-річного водія, який керував «фордом», затримали.

Чоловіка та обох дітей віком 9 та 5 років госпіталізували. Старший з хлопців перебував у важкому стані, обох дітей доставили до реанімації. Згодом меншу дитину перевели до нейрохірургії, а потім – виписали з лікарні.

Дев'ятирічний хлопчик, на жаль, помер у лікарні. Його стан здоров'я дитини постійно погіршувався. він перебував у комі. Дитини не стало 18 червня. 

Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення 29-річним жителем обласного центру Волині правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Невдовзі обвинувачений у вчиненні цього злочину волинянин постане перед судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів