Події

До тисячі гривень за штуку: на Закарпатті викрили лікаря, який продавав підробні COVID-довідки

До тисячі гривень за штуку: на Закарпатті викрили лікаря, який продавав підробні COVID-довідки

Фото: Pixabay

У Закарпатській області Служба безпеки України викрила схему торгівлі підробними довідками про результати ПЛР-тестів на коронавірус.

Про це повідомили на офіційній сторінці СБУ Закарпатської області у Facebook.

Як зазначено в джерелі, лікар одного з районних медичних закладів поблизу кордону з ЄС продавав фейкові довідки про відсутність антигену SARS-CoV-2.

Для отримання довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 подорожувальникам не потрібно було проходити лабораторні дослідження. Достатньо було лише сплатити вартість “послуги”.

Пресцентр СБУ в Закарпатській області

Правоохоронці з’ясували, що злочинна схема діяла від початку 2021 року. Кмітливий закарпатець виготовляв підробки в лікарні й орендованому офісному приміщенні. Треба сказати, що чоловік використовував фальшиві печатки.

Правопорушник продавав близько десяти фейкових довідок щодня. Вартість підробок коливалася залежно від терміновості й сягала до 1 тисячі гривень.

Під час обшуків було вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнову документацію, підроблені печатки, а також фейкові довідки.

Чоловіка підозрюють за частиною 3 статті 368 (неправомірна вигода для службовця) Кримінального кодексу України.

Крім того, у відомстві встановлюють інших осіб, причетних до протиправної схеми, а також громадян, що скористалися підробними довідками.

Фото: Facebook СБУ в Закарпатській області
Фото: Facebook СБУ в Закарпатській області
Фото: Facebook СБУ в Закарпатській області

Нагадаємо, на Хмельниччині правоохоронці викрили друкарню, яка виробляла фальшиві COVID-сертифікати, а також дипломи, свідоцтва, посвідчення та інші офіційні документи. Організатора підпільного бізнесу затримано.

Раніше  повідомлялося, що правоохоронці прикрили канал постачання наркотиків в Україну. Двоє іноземців затриманих у міжнародному аеропорту “Бориспіль” намагалися провезти в Україну кокаїн з Латинської Америки.

Нагадаємо, в аеропорту “Бориспіль” затримали 45-річного іноземця, який намагався провезти у шлунку понад кілограм наркотиків із Європейського Союзу.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.