Мінрегіон презентував фотовиставку знакових об'єктів «Великого будівництва» у 2020 році

Мінрегіон презентував фотовиставку знакових об'єктів «Великого будівництва» у 2020 році

Фото
Укрінформ
Міністерство розвитку громад та територій презентувало фотовиставку знакових об'єктів програми "Велике будівництво", зведених у 2020 році.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація виставки та урочиста церемонія вітання з нагоди Дня будівельника відбулась у дворі Софійського собору у Києві 5 серпня.

"Чимало з тих об'єктів, які сьогодні частково тут представлені, є найкращими з побудованих за минулий рік у межах програми Президента "Велике будівництво". Чимало з цих об'єктів я бачив ще на етапі котловану, і це справжнє диво, коли з'являється будівля чи простір, які стануть точкою тяжіння для багатьох людей. Сьогодні ми бачимо невеличку частину того, що з ініціативи Президента побудовано в нашій державі протягом 2020 року", - заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Він наголосив, що завдяки будівельникам в Україні з'являються тисячі кілометрів доріг, сотні першокласників матимуть змогу сісти за парти у нових школах, а сотні тисяч українців отримають сучасі медичні та соціальні послуги у ЦНАПах, амбулаторіях та лікарнях.

За словами Чернишова, кожна область самостійно визначала кращі будівельні об’єкти, а також учасників нагородження, які зробили значний внесок у розбудову України у межах програми Президента «Велике будівництво».

Серед таких об’єктів - дитячий садочок у селі Дачне Волинської області, дитячо-юнацька спортивна школа у місті Мукачеві Закарпатської області, інклюзивний спорткомплекс у Вінницькій області, школа-гімназія у місті Прилуки Чернігівської області тощо.

Церемонія привітання будівельників з професійним святом у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Під час заходу орденом за заслуги І-го ступеня нагороджено президента Міждержавної гільдії інженерів-проєктувальників Олександра Непомнящего, а також вручено подяки від Прем'єр-міністра очільникам обласних державних адміністрацій тих регіонів, які стали лідерами “Великого будівництва” у 2020 році. Перше місце за темпами будівництва посіла Донецька область, друге — Полтавська, третє — Житомирська. Окрема подяка була вручена заступнику голови Київської ОДА.

Чернишов привітав будівельників з прийдешнім професійним святом, яке цього року відзначатиметься 8 серпня, та зачитав привітання від Президента Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Читайте також: В Україні реалізують біля тисячі інфраструктурних проєктів - Кирило Тимошенко

Як повідомлялося, у межах програми Президента «Велике будівництво» 2020 року було побудовано або реконструйовано 114 шкіл, 100 дитячих садочків та 101 спортивний об’єкт. В межах програм «EMERGENCY 2020» та «Сільська медицина» реалізовано понад 600 проєктів медичної галузі.

У 2021 році до Програми Президента «Велике будівництво» включено 500 соціальних об’єктів.

День будівельника в Україні відзначається щороку у другу неділю серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-