Політика

Не гучно і без прапорів: Зеленський порадив жителям окупованих територій таємно відсвяткувати День Незалежності

Не гучно і без прапорів: Зеленський порадив жителям окупованих територій таємно відсвяткувати День Незалежності

Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський пропонує українцям, що мешкають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в Криму, потайки святкувати День Незалежності України, який відзначають 24 серпня.

Таку пропозицію до українців Володимир Зеленський озвучив під час інтерв’ю на державному телеканалі “Дом”.

Зокрема він закликав українців в ОРДЛО та окупованому Росією Криму, не погоджуватися з окупацією, святкувати День Незалежності і розповідати дітям правду про їхню країну.

“Я вважаю, що люди на окупованих територіях Донбасу і в Криму – їм складно, і це дуже небезпечно, – але

вони повинні не погоджуватися з тим, що там відбувається, як їх окупували й так далі. Не погоджуватися, так. Так, День Незалежності – так, святкувати! Я розумію, може не гучно, не вивішуючи завжди прапор на балконі, тому що прийдуть і можуть вбити – не треба, бережіть своє життя, – але дітям це треба говорити, хто вони”, – сказав президент Зеленський.

На думку президента, батьки також мають розповідати дітям, яким “тимчасово в окупованих школах викладають вигадану історію, абсолютну пустушку”, правдиву історію нашої країни.

Раніше Зеленський звернувся до частини жителів Донбасу, які вважають себе росіянами. Він закликав їх шукати собі місце в Росії.

Окрім цього, Зеленський назвав залучення Росією мешканців окупованого Донбасу до своїх виборів до Держдуми, “якимось рабством”. Та заявив, що участь українців з ОРДЛО в російських виборах є елементом паспортизації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.