Чимало росіян підтримують Україну, їм соромно за Крим, - Зеленський

Зеленський прокоментував відносини українців і росіян

Президент Володимир Зеленський прокоментував ставлення українців і росіян один до одного в умовах військової агресії РФ на Донбасі.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю каналу Дом.

Читайте також:

Читайте також: "Шукайте собі місце в РФ": Зеленський рішуче звернувся до мешканців Донбасу, які вважають себе росіянами

Що сказав Зеленський про відносини українців і росіян

Він заявив, що українці не відчувають ненависті до жителів Росії.

"Ми не маємо говорити, що всі росіяни ненавидять Українців, це неправда. І це той наратив, який показують і в РФ, я знаю, по телевізору, що українці ненавидять росіян. Це не зовсім правда…" - сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що величезна кількість росіян підтримують єдину Україну, і їм неприємно і соромно за все, що пов'язано з Кримом.

"Є величезна кількість російських людей, які підтримують єдину Україну, підтримують Донбас і бачать його тільки українським. І їм неприємно. І взагалі то їм соромно за все, що пов'язано з Кримом", - пояснив він.

Глава держави переконаний, що російська історія ще буде оплакувати рішення Кремля з приводу Криму. Адже вони запустили розбрат між українцями і росіянами.

"Вони всі кажуть, що історія - вибачте за такі словосполучення - російська історія буде ще оплакувати свої ж кроки і рішення з приводу Криму. Чому я кажу "Криму", а не "Донбасу"? Не тому, що на Донбасі менша рана. На Донбасі - більша рана, загиблих набагато більше... Тому що Крим - перший сірник, через який два народи - можливо, на покоління, на два, - так один до одного ставляться", - зазначив президент.

Інші заяви Зеленського на інтерв'ю:

Більше оперативних новин шукайте в Telegram і Viber Новини.LIVE.