Події

У Вашингтоні відбулася зустріч голови МЗС України й держсекретаря США

У Вашингтоні відбулася зустріч голови МЗС України й держсекретаря США

Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого робочого візиту у Вашингтоні зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це повідомили під час трансляції їхньої зустрічі.

Кулеба й Блінкен виступили з короткими промовами перед початком зустрічі. Варто зазначити, що держсекретар США вкотре запевнив у підтримці України з боку США.

Дмитро Кулеба заявив, що відносини України й США вийдуть на новий рівень після майбутнього візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтону, підготовкою якого міністр натепер займається.

Нагадаємо, що президента України Володимира Зеленського запросили до Сполучених Штатів Америки. Візит відбудеться 30 серпня 2021 року.

Раніше повідомлялось, що візит президента України Володимира Зеленського до США відбудеться не у липні, а у серпні.

До слова, 12 липня Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Берліну, де зустрівся з канцлеркою Ангелою Меркель, президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром та кандидатом на посаду канцлера Арміном Лашетом.

Крім того, глава фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що перемовини Байдена й Зеленського пройдуть на підвищених тонах. Нардеп вважає, що вже на початку осені, Конгрес Сполучених Штатів може почати чинити опір рішенню американського президента щодо російського газопроводу “Північний потік-2”. Саме тема газогону, на думку Арахамії, буде панівною під час майбутнього візиту Зеленського до США.

До того ж головна редакторка й керівниця Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе пояснила, чому Байден не хоче напряму торкатися питання України. Усе через негативний досвід президентських виборів у США, під час яких його звинувачували в занадто тісних зв’язках з нашою країною.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.