Мінус шість нулів: Венесуела запроваджує цифрову валюту

Мінус шість нулів: Венесуела запроваджує цифрову валюту

Укрінформ
Венесуела видалить шість нулів зі свого болівару в черговій спробі врятувати національну валюту, яка була зруйнована одним із найдовших епізодів гіперінфляції в історії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Так, венесуельський Центральний банк заявив, що планує невдовзі запустити друк нових купюр, які надійдуть в обіг 1 жовтня, одночасно заохочуючи венесуельців використовувати цифрову версію валюти для спрощення щоденних операцій. Ця нова валюта буде називатися Bolivar Digital.

Уряд президента Ніколаса Мадуро пообіцяв захищати обіг болівара, навіть якщо доведеться й широко розповсюдити долар США.

Читайте також: Венесуела вводить банкноти номіналом 1 мільйон боліварів

Хоча більшість у країні надає перевагу американській валюті, болівари все ще потрібні для повсякденних транзакцій, наприклад для оплати проїзду в автобусі та для оплати на автозаправних станціях, які отримують державні субсидії.

Уряд раніше вносив подібні корективи для болівара, скоротивши загалом вісім нулів з 2008 року. Проте інфляція та амортизація знизили купівельну спроможність венесуельської валюти, змусивши приватних осіб та підприємства здійснювати складні операції для навіть простих покупок, оскільки бухгалтерська та платіжна системи руйнуються від переповнення цифр.

Читайте також: Мер венесуельського міста наказав ставити «мітки» на будинки COVID-хворих

Загалом же венесуельський Центральний банк заявив, що намагається рухатися до цифрової економіки із запровадженням цифрового болівара. Найбільший рахунок буде коштувати приблизно 25 доларів за поточним офіційним курсом валют.

Станом на 5 серпня 1 долар США коштує більш як 4 мільйонів боліварів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-