Світ

Знищують корали: у Таїланді влада заборонила туристам використовувати деякі засоби від сонця

Знищують корали: у Таїланді влада заборонила туристам використовувати деякі засоби від сонця

Фото: Pixabay

У Таїланді заборонили використовувати сонцезахисні креми, які, на думку вчених, шкодять коралам. Заборона стосується лише засобів, що містять певні хімікати та розповсюджується виключно на відпочивальників у національних морських парках країни.

Про це повідомляє BBC.

Місцеві науковці вважають, що лосьйони, які туристи використовують для захисту від сонця, можуть чинити шкоду особливому виду коралів, а саме тим, що ростуть дуже повільно. Фахівці кажуть, що певні інгредієнти знищують личинки коралів, перешкоджають їхньому розмноженню та спричиняють відбілювання рифів.

У Департаменті охорони природи Таїланду заявили, що йдеться про чотири хімічні складові, які зазвичай виробники додають до сонцезахисних засобів: оксибензон, октиноксат, 4-метилбензиліден камфори та бутилпарабен.

Повідомляється, що будь-хто, хто порушить заборону на використання косметики з цими складовими, може бути оштрафований на суму до ста тисяч таїландських батів, це 80 тисяч гривень. Проте офіційно влада країни поки не пояснює, як саме діятиме система штрафів і як виявлятимуть “правопорушників”.

Це не перший випадок, коли в країні намагаються боротися за збереження коралових рифів. Так, затоку Мая на острові Пхі-Пхі-Лех, що прославилася після зйомок  стрічки “Пляж”, закрили 2018 року, через те, що більша частина коралів у затоці була знищена через надмірний наплив туристів.

Нагадаємо, Таїланд посилює карантин у низці провінцій, щоб стримати поширення Covid-19. Міністерство закордонних справ України надало рекомендації українцям, які наразі перебувають у цій країні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.