На Харківщині озброєні бійці СБУ зупинили автобуси "Нацкорпусу", які їхали на акцію протесту до Києва (ФОТО)

У місті Валки Харківської області на блокпості зупинили два автобуси з активістами "Національного корпусу"

Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Харків
На Харківщині озброєні бійці СБУ зупинил…

У Харківській області працівники Служби безпеки України зупинили автобуси з активістами "Національного корпусу", що прямували до Києва на акцію протесту.

 

Про це кореспондентові Depo.Харків повідомили активісти, що перебувають у автобусах.

 

За словами представників "Національного корпусу", усього у місті Валки Харківської області працівники СБУ зупинили два автобуси, транспорт не пропускають із приблизно 1:30. У автобусах перебувають 100 активістів, які прямують на 10:00 до Шевченківського районного суду міста Києва, де сьогодні будуть обирати міру запобіжного заходу для затриманих у Харкові вчора, 5 серпня, членів "Національного корпусу".

 

"Стоїмо вже кілька годин. По одному раз на годину з автобусу випускають для того, щоб писали пояснення, куди та чому їдемо. 100-150 людей із автоматами, особисто начальник управління СБУ Дудін тут. Не пускають. Або взагалі не пустять, або о 8:00, щоб не встигнули точно", - зазначили активісти.

 

 

У свою чергу в Управлінні СБУ в Харківській області кореспондентові Depo.Харків повідомили, що 5 - 6 серпня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Харківській області проводить планові антитерористичні навчання на території Харківської області.

 

"Тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальних. Служба безпеки України просить жителів та гостей м. Харкова та Харківської області із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців. Під час навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можлива перевірка документів громадян, догляд автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу. Усі дії відбуваються у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини", - зазначили в СБУ.

 

Як повідомляв Depo.Харків, на території Харківської області працівники Служби безпеки України проводять обшуки у членів "Національного корпусу".  Силовики затримали сімох активістів "Нацкорпусу", у тому числі лідера місцевого осередку Сергія Величка ("Чилі").

Читайте також: Генпрокуратура озвучила, які злочини інкримінують "Нацкорпусу" на Харківщині (ВІДЕО, ФОТО)

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme