Blue Origin назвала дату другого польоту на орбіту Землі з 4-ма космічними туристами

Blue Origin назвала дату другого польоту на орбіту Землі з 4-ма космічними туристами

Серед астронавтів буде колишній інженер NASA

Blue Origin назвала дату другого польоту на орбіту Землі з 4-ма космічними туристами
фото Blue Origin

Американська приватна космічна компанія Джеффа Безоса Blue Origin анонсувала новий пілотований суборбітальний політ чотирьох туристів на ракеті New Shepard, він планується на 12 жовтня. Про це повідомляється на сайті компанії в понеділок, передає Інтерфакс.

«Сьогодні Blue Origin анонсувала 18-ту місію корабля New Shepard. Вона відбудеться у вівторок, 12 жовтня. На кораблі полетять чотири астронавти, серед них Кріс Бошуайзен – колишній інженер NASA і співзасновник Planet Labs, а також Глен де Врі – заступник голови департаменту охорони здоров'я в компанії Dassault Systemes і співзасновник компанії Medidata», – йдеться в повідомленні.

Імена двох інших астронавтів компанія оголосить пізніше.

Попередній пілотований політ ракети відбувся 20 липня, в ньому брав участь власник компанії – Джефф Безос.

Тоді компанію американському підприємцю склали його брат Марк, 82-річна льотчиця Уоллі Фанк (яка пройшла підготовку для космічного польоту ще в 1960-х, але так і не полетіла), а також 18-річний Олівер Деємен, що відправився замість таємничого переможця аукціону Blue Origin на перший політ. Пасажир, який купив квиток за $28 млн, вирішив узяти участь у наступній місії New Shepard.

Раніше стало відомо, що актор із серіалу «Зоряний шлях» Вільям Шетнер полетить у космос на кораблі Blue Origin.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло