Поділитись:

Посадовицю Луцької РДА судили за зловживання службовим становищем

Субота, 16 жовтня 2021, 12:31
Посадовицю Луцької РДА судили за зловживання службовим становищем

Посадовицю Луцької районної державної адміністрації судили за зловживання службовим становищем.

Відповідний вирок ухвлаив Луцький міськрайонний суд Волинської області 12 жовня.

Як вбачається із вироку, обвинувачена перебувала на посаді начальника відділу грошових виплат та компенсацій Управління праці та соціального захисту населення Луцької РДА з 2010. Вона здійснювала керівництво діяльністю відділом, забезпечувала призначення державних соціальних допомог, здійснювала заходи щодо запобігання та протидії корупції тощо.

Використовуючи своє службове становище, жінка п'ять разів вносила несанкціоновані зміни в інформацію та призначала виплату державної соціальної допомоги при народженні дитини особі, яка не мала на це права. 

Загалом обвинувачена перерахувала на рахунок третьої особи 164 тисячі 130 гривень такої допомоги.

У суді обвинувачена визнала свою вину та пояснила, що дійсно здійснила нарахування зазначеної суми державної допомоги. Виявила відповідну справу, коли готувала звіт. Про що відразу написала пояснення. Після чого всі виплачені кошти були добровільно повернуті.

Оскільки обвинувачена повністю визнала свою вину, щиро розкаялася до добровільно відкшодувала всі завдані злочином збитки, суд вирішив призначити покарання у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно з іспитовим строком 1 рік. Окрім того жінці доведеться сплатити штраф розміром 8 500 гривень. Також їй заборонили обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком в 1 рік і 2 місяці.

Нагадаємо, Ківерцівський відділ Луцької окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення службової недбалості виконувачем обов’язків головного лікаря одного з лікарняних закладів області. Слідчі вважають, що у період з 2017 року по I квартал 2020 року через неналежне виконання посадовицею обов’язків за відсутності відповідних розпорядчих документів нарахування та виплата премій і надбавок їй здійснювалася всупереч вимогам чинного законодавства. Таким чином, чиновниці було зайво виплачено понад 158 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів