НОВИНИ

Режисер Вес Андерсон розробив розкішний дизайн вагону потягу в стилі ар-деко

17 Жовтня 2021, 10:00
8 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

Настя
Анастасія Шкальова Авторка, пишу про інновації та нетривіальні бізнес-історії
Уэс Андерсон поезд
Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Американський кінорежисер та сценарист Вес Андерсон створив дизайн одного з вагонів британських потягів British Pullman. Артпроєкт замовила митцю люксова туристична компанія Belmond, пише Don’t Take Fake.

Що сталося

Вагон Cygnus створили ще у 1950-х роках, він має два купе. У цьому вагоні знімали сцени фільму «Агата» 1979 року. Тепер режисер Вес Андерсон дав вагону нове життя, перетворивши його на артоб’єкт у стилі ар-деко.

«Для своїх фільмів я часто вигадував, як можуть виглядати купе та інтер’єри цілих вагонів. Я погодився на пропозицію Belmond, адже вони зберігають щось дійсно особливе — транспорт, що зникає, проте дуже вписується у сучасний світ», — прокоментував своє рішення Вес Андерсон.

Уэс Андерсон

Як виглядає вагон Cygnus

Режисер розробив дизайн вагону у стилі ар-деко, зробивши акценти на графічних симетричних лініях, які можна побачити й у його фільмах, наприклад «Готель „Гранд Будапешт“». Для стелі Андерсон обрав пастельно-рожеві кольори, а меблі та килими оформлені в контрастних зелених відтінках.

Раніше на цьому потязі мандрували лише голови держав. Але зараз екскурсійна подорож з вокзалу London Victoria до Кентербері (столиця Уельсу) доступна всім охочим. Вартість квитка стартує від $545.

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

Завантаження...