У Польщі прогнозують довготривалу кризу на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
У Польщі вважають, що криза на білоруському кордоні триватиме довше, ніж очікувалося. Тому в країні почали зміцнювати кордон.
Getty Images

У Польщі вважають, що криза на білоруському кордоні триватиме довше, ніж очікувалося. Тому в країні почали зміцнювати кордон.

Про це повідомив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох.

Він зауважив, що криза на польсько-білоруському кордоні потриває довше, ніж декілька місяців. Тому Сейм Польщі схвалив спеціальний закон про побудову паркану на кордоні з Білоруссю, який буде обладнаний системою моніторингу та датчиками виявлення руху.

«Передбачаємо, що ця криза буде тривати довго. Тому була підтримка ідеї зміцнення кордону. Слід відверто сказати, що ми маємо справу з агресією іншої держави проти нас. Це агресія держави, за якою стоїть теж Росія. Ситуація на кордоні дуже небезпечна. Тимчасове огородження, що було встановлене на кордоні, необхідно поліпшити», – зауважив Сольох.

Він також додав, що політичне вирішення конфлікту шляхом тиску з боку міжнародного співтовариства на білоруську владу потребує часу.

Нагадаємо, що ООН розкритикувала новий закон Польщі про вигнання мігрантів.

Раніше, польський парламент затвердив план будівництва стіни на кордоні з Білоруссю вартістю 350 мільйонів євро.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував необхідність побудови паркану на кордоні з Білоруссю. Згідно з його думкою, це допоможе уникнути «міграційного шантажу» з боку білоруської та російської сторони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: