Херсон в осінньому полоні

Херсон, полон, осінь
Цьогорічна календарна осінь принесла Херсонщині сумну ситуацію із ковідом і перехід до «червоної» зони вперше за весь час світової пандемії. Проте осінь природна підтримує нас як може. І просто розмальовує наше місто насиченими кольорами.


У парках, скверах і просто на вулицях – трохи магічна атмосфера. Запах опалого листя змішується з ароматами кави та кориці, які доносяться ледь не з кожної кав’ярні.


І ти вже крокуєш не плиткою чи асфальтом. А різнокольоровим килимом, який так дивовижно шепоче під ногами. А руки самі так і тягнуться до техніки, аби зафіксувати яскраві рослинні вбрання.


Дивлячись на цю красу, починаєш розуміти, чому День художників в Україні відзначають саме восени. Бо навкруги – така шалена палітра кольорів і відчуттів!


До речі, вчені довели, що саме восени в людей загострюється відчуття прекрасного і ми починаємо більше розуміти мистецтво.


За деякими дослідженнями, восени притуплюється відчуття страху, тому набагато легше зважитись на те, про що страшно було навіть подумати в будь-яку іншу пору року — наприклад, змінити роботу, одружитись чи стрибнути з парашутом, чи... просто повалятися у лістях!


Тож не гайте часу, а заважуйтесь змінити власне життя на краще! Згідно з повір'ям, спійманий восени листочок з дерева приносить удачу. Тож хай кожного з нас накриє листопад удачі!

Сергій ГЕОРГІЄВ
Фото автора



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон