Черги щовечора: Ажіотаж навколо Фентезі-парку на Плеханівській в Харкові не вщухає (ФОТО, ВІДЕО)

Харків’яни з навколишніх будинків почали скаржитися на пробки та запарковані двори

Гипич Надія
Журналістка Depo.Харків
Черги щовечора: Ажіотаж навколо Фентезі-…

Після того, як минулої неділі, 10 жовтня, біля Будинку культури "Металіст", що на Плеханівській, 77, відкрився після реконструкції однойменний парк, щовечора під ним збираються величезні черги із бажаючих подивитися на нову ілюмінацію.

Харківські соцмережі переповнені фото та відео цих черг під Фентезі-парком, як його назвали харків’яни, передає Depo.Харків.

Дійшло до того, що на такий величезний ажіотаж почали скаржитися мешканці навколишніх будинків з прилеглих вулиць - Лебединської та Молодої Гвардії.

"Ми втомились вже від Фентезі-парку! Вечорами ми по 15-20 хвилин стоїмо в заторі біля дому, не можемо заїхати у двір. Коли люди паркуються навпроти нашого будинку, теж пробка, і ми просто не можемо заїхати в ворота. Люди, ви йдете гуляти, а ми їдемо з роботи втомлені!", - пишуть в міських соцмережах жителі будинку по вулиці Лебединській, 3.

Мешканці скаржаться, що відвідувачі Фентезі-парку залишають автівки в їх дворі, ходять по двору, шукаючи прохід до парку, лазять через огорожу.

"І це при тому, що там парковка навпроти "Металіста" розміром з Техас, пройтися 5 хвилин. Ні, всі пхаються людям прямо у двір", - пише харків’янин Ігор.

Але знаходяться й ті, хто вважає, що це мешканці будинку повинні залишати свої автівки на парковці "Металісту".

"Не розумію, чому мешканці скаржаться, що стоять по півгодини і не можуть заїхати у двір, а поруч стоянка порожня. Відвідувачі ставлять авто у них під домом - ставте машину на стоянці, дві хвилини і ви вдома. Але ні, їм же самим потрібно авто під вікнами тримати", - пише користувач із ніком Marcus Crassus.

Черга біля Фентезі-парку збирається тому, що в парк пускають дозовану кількість людей через турнікет на одному вході, хоча входів в парк кілька. Щоб не було натовпу та дотримувались протиепідемічні правила, пояснюють контролери.

Думки харків’ян з цього приводу розділилися. Одні радять почекати пару тижнів, поки спаде найперший ажіотаж, тим паче що взимку, під снігом, світлові інсталяції будуть виглядати ще казковіше.

А інші кажуть, що і зараз черга рухається доволі швидко, і стояти під парканом доводиться не більше 10 хвилин. А оформлення парку варте недовгого очікування.

"Супер парк! Вхід безкоштовний. Була черга велика, але пройшли її за 10 хвилин. Емоцій просто купа. Приходьте обов'язково", - пишуть харків’яни в соцмережах.

Як повідомляв Depo.Харків, Фентезі-парк біля БК "Металіст" відкрився 10 жовтня. В мерії впевнені, що ця креативна локація стане першим в Україні парком-виставкою open air. Там творчі особистості зможуть реалізувати свої найсміливіші і незвичайні проекти.

Після масштабної реконструкції, яка тривала більше 2-х років, зелені зони парку "Металіст" (зараз Фентезі-парк) прикрашають інсталяції фантастичних тварин з підсвіткою та звуковими ефектами. Також інсталяції слугують фотозонами.

Фото: Типичный Харьков

Читати також: В Харкові відкриють Сквер Мислителів на честь дружби між Україною, Казахстаном та Азербайджаном

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme