На Банковій хочуть розслідувати потрапляння випадкових людей в списки РНБО

Поділитися:

В Офісі президента (ОП) розпочали розслідування щодо внесення до списку санкцій понад ста осіб, яких помилкового «зарахували» до криміналітету. Радник керівника ОП зазначив, що були допущені порушення співробітниками Міністерства внутрішніх справ.

«Зараз в повному обсязі встановлюються конкретні обставини, як допускалися порушення і чи були вони навмисними. Ця перевірка ще не закінчилася», – сказав радник керівника ОП.

Згідно з інформацією, наразі РНБО проводить перевірку і згодом надати інформацію стосовно результатів.

Відзначимо, 15 жовня Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що у рішенні ради, яке стосувалося санкцій щодо кримінальних авторитетів і злодіїв в законі, була допущена помилка щодо 108 осіб. Ці прізвища прибрали зі списку.

Нагадаємо, Володимир Зеленський ввів до складу РНБО Руслана Стефанчука, новообраного спікера ВРУ, і виключив Дмитра Разумкова. Це закріплено в президентському указі №542/2021 від 14 жовтня. Він уже опублікований на сайті президента України.

Також ми повідомляли про те, що в Україні з’явився онлайн-портал з переліком фізичних та юридичних осіб, на яких поширені санкції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу