$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Нардепка Ясько напередодні свого дня народження показала нові фото із Саакашвілі photo icon

Нардепка Ясько напередодні свого дня народження показала нові фото із Саакашвілі Саакашвлі і Ясько заявили про свої стосунки 1 жовтня
Фото: Ліза Ясько / Facebook
Народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько, яка 17 жовтня святкує день народження, напередодні опублікувала у Facebook серію фотографій з експрезидентом Грузії Михайлом Саакашвілі, з яким вона має стосунки.

"Я б дуже хотіла, аби обставини були іншими. І щоб ми святкували мій день народження разом. І щоб було тепло, радісно, цікаво і гармонійно – як завжди, коли ми разом", – написала нардепка.

Вона висловила сподівання, що ситуація із Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні в Грузії і голодує 17-й день, невдовзі зміниться.

На фотографіях, які оприлюднила Ясько, вони із Саакашвілі позують у центрі Києва, на полі соняшників, на велосипедній прогулянці, під час зимового відпочинку та в домашній атмосфері.

17 жовтня Ясько написала на сторінці у Facebook, що їй виповнюється 31 рік.

"Кожен рік я проходжу як кілька. Кількість викликів та важких ситуацій зростає. Я не завжди знаю, чому так інтенсивно. Не завжди готова прийняти. Але я йду. Я знаю, що я хочу. І я знаю, у що я вірю. Я вірю в любов. Правду. Я вірю в Україну", – зазначила нардепка.

Контекст

Ясько 1 жовтня опублікувала відео, на якому вони із Саакашвілі розповідають, що "кохають одне одного і підтримують". Дружина експрезидента Грузії Сандра Рулофс зазначила, що ролик був несподіваним для неї.

Саакашвілі обіймав пост президента Грузії два строки поспіль – у 2004–2013 роках. Невдовзі після відставки з поста президента він покинув країну.

У 2015–2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію. Він набув українського громадянства у травні 2015 року, а в липні 2017-го втратив його. У травні 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. Із червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України.

У Грузії Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених за вбивство співробітника "Об'єднаного банку Грузії" Сандро Гіргвліані. Ще шість років він дістав у справі про побиття політика Валерія Гелашвілі. Щодо Саакашвілі у Грузії розслідують ще кілька справ, зокрема про розгін акції протесту в листопаді 2007 року.

6 вересня 2021 року Саакашвілі заявив про намір приїхати у Грузію 2 жовтня, у день місцевих виборів. Уранці 1 жовтня політик повідомив про повернення до Грузії. Саакашвілі закликав громадян вийти на мітинг у Тбілісі 3 жовтня і сказав, що приєднається до протестувальників.

Увечері 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі затримано. Незабаром МВС Грузії опублікувало відео затримання політика. ЗМІ повідомили, що Саакашвілі було затримано у Тбілісі, а зараз він перебуває у пенітенціарній установі №12 у Руставі. Експрезидент Грузії 1 жовтня оголосив голодування

1 жовтня прокуратура Грузії порушила ще одну кримінальну справу за фактом незаконного перетину Саакашвілі кордону.

Після затримання Саакашвілі українське МЗС викликало до себе посла Грузії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зараз розглядають різні варіанти розв'язання проблеми, зокрема через екстрадицію.

Зеленський заявив, що українська влада займатиметься поверненням Саакашвілі в Україну.