$39.60 €42.44
menu closed
menu open
weather +13 Київ

Україна розраховує на транші МВФ, Єврокомісії та Світового банку – Шмигаль

Україна розраховує на транші МВФ, Єврокомісії та Світового банку – Шмигаль Шмигаль: Центральний і місцеві бюджети повністю виконуються
Фото: kmu.gov.ua
Міжнародні резерви України можуть перевищити 2021 року $30 млрд. Про це 16 жовтня у Facebook повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

"Нацбанк очікує, що міжнародні резерви перевищать $30 млрд за підсумками 2021 року. Відчутних виплат за валютними боргами до кінця року не передбачається. Водночас держава зможе поповнити резерви шляхом залучення коштів, зокрема, від Міжнародного валютного фонду, другого траншу від Європейської комісії та траншу від Світового банку", – написав він.

За даними Шмигаля, "центральний і місцеві бюджети повністю виконуються, а на єдиному казначейському рахунку достатньо коштів, щоб профінансувати всі витрати держави та забезпечити макроекономічну стабільність".

Контекст

7 жовтня Національний банк України повідомляв, що золотовалютні резерви України скоротилися до $28,7 млрд (в еквіваленті). Зокрема, у вересні міжнародні резерви зменшилися на 9,2% у зв'язку з проходженням періоду пікових виплат за зовнішніми зобов'язаннями держави.

Станом на 1 вересня золотовалютні резерви України становили $31,6 млрд.

За підсумками 2020 року міжнародні резерви України зросли на 15%, станом на 1 січня 2021-го вони становили $29,133 млрд.