Данілов: Помилки у санкційних списках РНБО стосуються транслітерації прізвищ

Данілов: Помилки у санкційних списках РНБО стосуються транслітерації прізвищ

Проте одна людина все ж опинилася у списку випадково

Данілов: Помилки у санкційних списках РНБО стосуються транслітерації прізвищ
Секретар РНБО Олексій Данілов
Фото: УНІАН

До санкційного списку кримінальних авторитетів і «злодіїв у законі» внесли 108 осіб не помилково, а з помилками в даних. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов у коментарі hromadske.

«Помилки в прізвищах були, вони вже всі виправлені», – сказав Данілов.

Він наголосив, що правоохоронців, які допустили помилки транслітерації, покарали.

Утім, за його словами, серед більш ніж 650 осіб таки була одна, яка опинилась у переліку випадково. Санкції щодо неї вже зняли. Хто це і чому він опинився у списку – з особистих мотивів чи через якусь конкретну помилку – Данілов наразі не уточнив.

Нагадаємо: у травні РНБО ввела санкції проти 557 «злодіїв у законі» та 111 кримінальних авторитетів. Їм заблокували активи та заборонили в'їзд на територію Україну.

15 жовтня Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив, що в попередніх рішеннях з приводу «злодіїв у законі» «були свідомі чи несвідомі помилки щодо 108 осіб, які вже виправили». Він зазначив, що восьмеро людей, причетних до оформлення санкційних списків щодо криміналітету, покарали: частину з них звільнили з лав МВС, двох – понизили на посадах у міністерстві.

Пізніше в Офісі президента заявили, що обставини помилкового внесення 108 осіб до санкційного списку криміналітету встановлюють. Зокрема перевіряють, чи були такі дії навмисними.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло