Підроблений ковід-сертифікат та щеплений однією дозою. У Рівному поліцейські провели рейд в одному із торгово-розважальних центрів. Відтак, два магазини, де виявили порушення, закрили. Усі інші продовжують працювати. Чи перевіряли ковідні сертифікати у відвідувачів - знає Яна Євтушок.

Із настанням "червоної" зони робота торгово-розважальних центрів у Рівному заборонена, якщо не щеплено весь персонал. Та нині, в одному з них усі працюють. Продавці запевняють, що вакциновані. А обслуговують лише тих, у кого є ковід сертифікат або ж свіжий ПЛР-тест. За цим у Рівному відсьогодні стежать правоохоронці.

В одному із магазинів не пропускали навіть поліцію, без пред'явленого ковід-сертифікату.

Деякі працівники торгового-центру ставилися до правоохоронців з недовірою. Ба більше, наполягали на тому, що останні не мають права перевіряти наявність ковідних-сертифікатів.

В одному з магазинів у працівниці виявили сертифікат про вакцинацію з ознаками підробки. Печатки були розмиті. А зі слів, самої продавчині вона дійсно його десь придбала. На місце викликали слідчо-оперативну групу. Разом із ними прийшла агресивно налаштована пані, котра перешкоджала журналістам у проведенні зйомки.

До слова, поліцейські перевірили й ігрові зони в торговому центрі. Працівники тут вакциновані, як і батьки дітей.

Відтак, магазини, де виявили порушення, закрили та склали адмінпротоколи на працівників. Рейди ще тривають.

До слова, чи справжній ковід-сертифікат або ж чи він у руках саме його власника персонал торгових центрів перевірити не може. Паспорт вимагати не має права. Усе залишається на добросовісності самих покупців. Та чи дієво це - інше питання.

Читайте також: Переповнені ковідні лікарні: рівненські медики благають людей вакцинуватися