Стрічка новин
Сьогодні

В Іраці знайшли стародавню виноробню (ФОТО)

26 Жовтня 2021, 21:51
630 360 1635260092 299 1 Економічні новини - головні новини України та світу

В Іраці знайшли виноробню періоду ассирійських царів.

Археологи на півночі Іраку виявили виноробню, яка діяла 2,7 тисяч років тому, а також наскельні рельєфи, що зображають ассирійських правителів. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на турецький телеканал T24, інформують Економічні Новини.

«Археологи в Іраці виявили велику виноробню, що датується періодом ассірійських царів 2,7 тисяч років тому», – повідомляє телеканал. Наскельні рельєфи із зображенням правителів, що моляться богам, були виявлені на стінах зрошувального каналу у районі Фаїда на півночі Іраку. Довжина каналу складає приблизно 9 кілометрів, на 12 кам’яних брилах шириною п’ять метрів і висотою два метри зображені боги, правителі та священні тварини. «На цих зображеннях ассирійський правитель молиться перед ассирійськими богами», — розповів італійський археолог Даніеле Моранді Бонакоссі.

За його словами, в Іраці є й інші місця з наскельними рельєфами, але жодне з них не є настільки великим і монументальним. Зображення відносяться до часів правління Саргона II та його сина Сеннахериба.

Залишити коментар:
Подписаться
Уведомить о
0 Комментарий
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Відео
Всі статті