У Моршині завдяки вакцинації жодну людини не госпіталізували з COVID-19



У курортному Моршині Львівської області немає жодного пацієнта з коронавірусом в лікарні, всього в курортному місті шеститисячнику 22 людини з діагнозом COVID-19, а під час нової осінньої хвилі госпіталізували тільки 80-річного городянина, та й то – про всяк випадок.

- джерело.

Мер міста Руслан Ільницький впевнений, це все завдяки пілотному проекту з вакцинації, запущеному в місті ще в квітні 2021-го.

Про це пише Суспільне.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Градоначальник розповів, що щеплення від коронавірусу на 26 жовтня отримали вже 75% жителів міста. Зараз у місті 22 хворих на коронавірус, з них 8 – вакциновані. Всі вони лікуються амбулаторно, оскільки їх стан легкий або середній.

“У нас жодна людина не госпіталізована. За весь той період, коли почалася нова хвиля, тільки один 80-річний чоловік лікувався в медзакладі, оскільки є в групі ризику”, – розповів Ільницький.

За словами мера, рік тому, до початку вакцинації, ситуація була значно гіршою. Жителі міста лікувалися в лікарнях, були пацієнти на ШВЛ, п’ять осіб померло від ускладнень після перенесеного коронавірусу.

Курортне місто поступово відновлюється
Завдяки кампанії з вакцинації, в місті покращилися економічні показники. Адже курорт Моршин живе переважно за рахунок туристів. У цьому сезоні відпочиваючих стало більше в порівнянні з торішнім.

“Для нас дуже важливо, щоб вся Україна вакцинувалася і безпечно приїжджала до нас”, – додав мер.

Станом на 26 жовтня першу дозу вакцини в Моршині отримали 75% жителів міста, а другу – 74%.

Зазначимо, що 23 вересня 85% шкіл Львівської області перейшли на дистанційку. Єдині два міста на Львівщині, де провакциновано понад 80% працівників шкіл – це Моршин та Трускавець. Там, дотримуючись карантинних обмежень “жовтої” зони, навчальні заклади працюють.

Раніше ми писали, що в Україні дозволили вакцинувати дітей з 12 до 17 років і назвали препарат, який підходить для імунізації в цьому віці.

Тим часом статистика коронавірусу в Україні виглядає загрозливо. Кілька днів поспіль в країні близько 20 тисяч нових випадків щодня, а на 26 жовтня побитий рекорд по смертності – за добу померло 734 пацієнти.


Читайте також:


Залишити коментар: