Газ виросте в 4 рази? Українцям відповіли, чи подорожчає транспортування блакитного палива

У НКРЕКП зазначили, що повідомлення про підвищення тарифів на розподіл природного газу, які тиражуються в засобах масової інформації, не відповідають дійсності.

При цьому зазначили, що згідно з чинним законодавством, тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік затверджуються щорічно, як правило – в грудні попереднього року. Тому жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не приймалося.

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Поліцейські ледь не заарештували "голу" начальницю поїзда - вимагали сертифікат: "Даремно ви так, хлопці"

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Жінка розповіла, що вона є начальником поїзда 4546 і до неї прийшли співробітники поліції, які вимагали сертифікат про вакцинацію і паспорт. При цьому посвідчення начальника поїзда, як документ, що засвідчує особу правоохоронцям не підійшов. Тоді вони попросили пройти її у відділення поліції.

Начальниця поїзда заявила, що була в масці, але коли розмовляла з колегою, то зняла її. Після цього представник правоохоронних органів запросив жінку в чергову частину щоб з'ясувати всі обставини.

Начальник потяга Укрзалізниці поскаржилася на співробітників поліції, скріншот
Начальник потяга Укрзалізниці поскаржилася на співробітників поліції, скріншот

Українців залишають без авто через борги за комуналку - забрали посеред дороги

У п'яти областях України почали зупиняти автомобілі боржників і просити сплатити борг. Для цього виконавчій службі достатньо лише рішення суду. Чиновники звітують, що за перший день дії нововведення вдалося стягнути понад 120 тисяч гривень.

За несплату комунальних послуг виконавча служба вже наклала арешт і вилучила перше авто. Державні виконавці приїхали до жінки, яка заборгувала майже 50 тисяч гривень. Олена каже, що частина боргів платила ще в 2019-20 роках, проте на підтвердження своїх слів не має ні документів, ні квитанцій.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

850 тисяч гривень за підроблений сертифікат: голова МОЗ Віктор Ляшко озвучив нові штрафи

Правоохоронці направили сили на боротьбу з фальсифікаторами covid-сертифікатів. Відкрили вже понад 800 кримінальних правопорушень та залучили до перевірок 1 200 мобільних бригад.

Покарання, стверджує генеральний прокурор Ірина Венедиктова, за підробку covid-сертифікатів залежить від судів.

"Судді по-різному ставляться, тому десь в країні ми бачимо штрафи на суму 850 тис. грн, десь - на 34 тис.грн, а десь вироки з обмеженням свободи", - говорить Ірина Венедиктова.

Covid-сертфікат, скріншот: YouTube
Covid-сертфікат, скріншот: YouTube

Дитячий садок струсонув потужний вибух газу: запускали котельню, щоб зігрітися

"Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, о 14 год. 30 хв у ДНЗ "Вербиченька" с.Кодаки Васильківської територіальної громади Обухівського району після запуску котельні стався вибух природного газу. Внаслідок чого сталося руйнування харчоблоку дитячого закладу", - йдеться в повідомленні на сайті Київської обласної державної адміністрації.

Як повідомили в Київській обласній державній адміністрації, в результаті вибуху був зруйнований харчоблок дитячого закладу. А оскільки котельня та харчоблок є окремою від дитячого садка будівлею, тому сама дитяча установа не постраждала.

На щастя, загиблих і постраждалих серед співробітників немає. Додається, що всього в закладі перебували 10 працівників, а дітей на момент інциденту в ДНЗ не було.