8 найкращих пляжів Туреччини: як вони виглядають

8 кращих пляжів Туреччини — фото, як виглядають

Туреччина одна із найкрасивіших країн. Щороку сюди приїздять сотні українських туристів, аби відпочити на березі чистого моря.

Новини.LIVE зібрали для вас цікаву та важливу  інформацію про розкішні пляжі Туреччини.

Читайте також:

Читайте такожДешево, але позасмагати не вдасться: порівнюємо відпочинок у Туреччині і Єгипті на початку зимового сезону

Найкращі пляжі Туреччини: що у них особливого?

Думаєте, ви знаєте всі найкращі пляжі Туреччини? В цій країні є багато чудових місцин, де гарно можна відпочити.

Патара

Патара
Патара – найдовший пляж у Середземному морі, який видання The Sunday Times назвало найкращим у світі. Там можна взяти в оренду шезлонги та парасольки.

Олімпос

Олімпос
Чудове місце для романтичної атмосфери. Цей пляж відокремлений від міста і оточений лісом, який заповнений римськими руїнами.

Ізтузу

Ізтузу
Пляж в Ізтузу є національним заповідником, там живуть  морські черепахи Логгерхед. До нього можна дістатися лише на човні з міста Дальян за 20 хвилин. Пляж великий, вода тепла, біля берега – мілина. Недалеко є кілька гробниць у скелі.

Олюденіз

Олюденіз
Олюденіз – найвідоміший пляж у Туреччині. Тут завжди людно. Є гарні готелі, хороші бари, різноманітні водні види спорту, підводне плавання з аквалангом та безліч інших.

Сіде

Сіде
Курортне місто Сіде знаходиться всього за годину їзди від аеропорту. Це – дуже популярний серед відпочивальників курорт. Поруч є село та пляж із дрібним піском, а також деякі римські руїни, які варто побачити.

Бодрум 

Бодрум
В Бодрумі є оригінальний мавзолей, який є одним з семи чудес світу. Тут також знаходиться Замок Святого Петра, який раніше був фортецею хрестоносців, але тепер є Музеєм підводної археології. Пляжі в місті невеликі, але багато людей ходять там, щоб побачити визначні пам'ятки.

Кемер

Кемер
Кемер – це місто, побудоване вздовж моря. Ви можете відвідати кілька невеликих пляжів. На більшості з них – дрібна галька, хоча є кілька піщаних пляжів.

Аланія

Аланія
Аланія – один з найбільших курортів Туреччини, а пляж Клеопатри – дуже популярний і відомий. Пляжі Аланії простягаються майже на 22 км на схід. Неподалік знаходиться старовинний замок Великих Сельджуків.

Більше новин та порад для мандрівників

  • 5 кращих курортів Туреччини. Цю країну можна назвати унікальною. Республіка приваблює туристів дружністю та гостинністю, неповторним східним колоритом і різноманітними пам'ятками, мальовничою природою і високим рівнем сервісу. Держава омивається Середземним, Чорним, Егейським і Мармуровим морями.