Україна отримала $700 млн від МВФ – НБУ

Україна отримала $700 млн від МВФ – НБУ

Кошти надійдуть на рахунки Уряду в Нацбанку

Україна отримала $700 млн від МВФ – НБУ
Фото: facebook.com/keskiev

Україна отримала другий транш у розмірі $700 млн в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко.

Голова НБУ зазначив, що кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку й збільшать міжнародні резерви.

Нагадаємо: у травні 2020 року МВФ та уряд України домовилися про зміну 36-місячної програми допомоги EFF на 18-місячну stand-by. Рада директорів МВФ 9 червня того ж року ухвалила рішення про схвалення програми stand-by для України обсягом $5 млрд. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

За умовами співпраці, після виділення фондом першого траншу у $2,1 млрд мають відбутися чотири перегляди програми. У червні 2021 року представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Україна показала певний прогрес для завершення першого перегляду програми stand-by, проте цього досі не достатньо.

21 вересня місія МВФ з першого перегляду програми stand-by почала роботу з Україною, а 22 жовтня у Фонді оголосили про її успішне завершення.

22 листопада МВФ схвалив виділення Україні майже $700 млн та вирішив продовжити stand-by до кінця червня 2022 року.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло