Видавництво HarperCollins назвало найпопулярніше слово року

Видавництво HarperCollins назвало найпопулярніше слово року

Цього року в моді цифрові сертифікати на активи

Видавництво HarperCollins назвало найпопулярніше слово року
фото Shutterstock

Видавництво HarperCollins, яке випускає тлумачний словник англійської мови, визнало словом року абревіатуру NFT (non-fungible token), що перекладається як «невзаємозамінний токен», пише The Guardian.

За власними спостереженнями видавництва, цього року спостерігалося феноменальне зростання використання цієї абревіатури – порівняно з минулим роком воно становило 11 000%.

«Здається, що це слово всюди: від фінансових статей до матеріалів з мистецтва. Поки що не зрозуміло, чи довго воно протримається у мові, але цього року його вживали дуже часто», – заявив представник видавництва Алекс Бікрофт.

Невзаємозамінний токен – цифровий сертифікат, що підтверджує право на володіння цифровим активом. Йдеться, наприклад, про цифрові картини. Абревіатура NFT часто вживалася у березні цього року, коли на аукціоні Christie's за $69,3 млн було продано цифрову картину Майка Вінкельманна «Кожний день. Перші 5000 днів».

Претендентами на першість у цьому році також були слова «крипто» та «метавсесвіт». У HarperCollins наголосили, що попри постійне обговорення теми коронавірусу всі ці слова опинилися на вершині популярності.

Минулого року словом року англійською мовою видавництво визнало «локдаун», оскільки з ним зіткнулися люди у більшості країн світу. У 2019 році видавництво виділило словосполучення climate strike (кліматичний страйк).

Водночас Кембриджський словник англійської мови словом року в 2021-му назвав наполегливість (perseverance). На сайті словника його вимагали 243 000  разів. При цьому представники Кембриджського університету припустили, що популярність цього слова пов'язана не лише з посадкою на Марсі в лютому апарату NASA Perseverance Rover, а й з наполегливими спробами подолати пандемію коронавірусу.

За матеріалами РБК

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло