Українців хочуть змусити прив'язати сім-карти до паспортів. Про це повідомляє портал Обозреватель.

У Верховній Раді готується законопроект, який змусить кожного українця прив'язати сім-карту до паспорта. Передбачається, що у Закону є як плюси, так і мінуси.

Серед очевидних мінусів-проблема конфіденційності. Проте мобільні оператори зможуть ідентифікувати своїх клієнтів, що дозволить зруйнувати схему обману, при якій шахраї використовують чужі мобільні номери.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Проблема в тому, що якщо мобільний оператор не володіє паспортними даними власника, цей номер нічий. Шахраї цим іноді користуються.

Якщо номер буде іменним-щоб перевипустити карту, буде потрібно паспорт. А в разі махінацій громадянин зможе захистити свої права в суді цілком можливо врятуватися від нав'язаного кредиту.

Раніше портал Znaj повідомляв, що Українка заявила про побиття таксистом через електронну сигарету. Подія трапилася у Кривому Розі. Дівчина опублікувала відеозапис, а також фотографію рентгена, які говорять про зламані пальці.

Як повідомляв "Знай.ua", він хотів нал, а вона безнал: у Києві водій таксі відзначився непристойною поведінкою

Знай.ua писав, ведуча 1+1 Лідія Таран розповіла, як звичайні українці рятували її після ДТП: "Добрі люди передавали вогнегасники по рядах".одитель таксі, в якому вона поверталася додому, через погану видимість і відсутність обов'язкового знака аварійної зупинки вчасно не помітив аварію на дорозі.