У червоній і жовтій зоні України можна проводити масові заходи, але за певних умов. Про це повідомляє портал МОЗ.

Культурні, спортивні, розважальні, соціальні, релігійні, наукові, соціальні рекламні, а також інші заходи можуть проводитися навіть в тих зонах, де захворюваність і заповнюваність ліжок максимально висока.

У той же час, якщо всі учасники та організатори отримали щеплення проти COVID-19 або мають негативний результат тестування або сертифікат про одужання, ця норма не застосовується.

Якщо зона жовта, можна надати документ про отримання однієї дози вакцини проти коронавірусу: так званий жовтий сертифікат. Це потрібно як від учасників, так і від організаторів івенту.

Франківськ у червоній зоні, фото: ТСН
Франківськ у червоній зоні, фото: ТСН

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У червоних регіонах ситуація жорсткіша. Від учасників вимагається повний курс вакцинації або негативний результат коронавірусу.

"Щоб провести захід в такому випадку необхідно, щоб всі 100% учасників і організаторів пройшли повний курс вакцинації або мали негативний тест або сертифікат про одужання", - повідомляє портал МОЗ.

Раніше портал Znaj повідомляв, що Українка заявила про побиття таксистом через електронну сигарету. Подія трапилася у Кривому Розі. Дівчина опублікувала відеозапис, а також фотографію рентгена, які говорять про зламані пальці.

Як повідомляв "Знай.ua", він хотів нал, а вона безнал: у Києві водій таксі відзначився непристойною поведінкою

Знай.ua писав, ведуча 1+1 Лідія Таран розповіла, як звичайні українці рятували її після ДТП: "Добрі люди передавали вогнегасники по рядах".одитель таксі, в якому вона поверталася додому, через погану видимість і відсутність обов'язкового знака аварійної зупинки вчасно не помітив аварію на дорозі.