UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За одинадцять місяців місцеві бюджети Закарпаття отримали 5,4 мільярди гривень

Основними джерелами наповнення місцевих скарбниць з є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно

Журналіст відділу новин
За одинадцять місяців місцеві бюджети За…
Фото ДПС

Впродовж одинадцяти місяців цього року до місцевих бюджетів Закарпаття надійшло майже 5 млрд 430 млн гривень податкових платежів. Утім, порівняно з відповідним минулорічним періодом збільшення надходжень дуже незначне – всього на 963,1 тис. гривень. Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на Головне управління ДПС у Закарпатській області.

Основними джерелами наповнення місцевих скарбниць з є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. Зокрема, за січень-листопад 2021 року територіальні громади отримали майже 3,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 637,3 тис. грн більше, ніж у січні-листопаді 2020 року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 763,5 млн грн, що більше за відповідний період минулого року на 122,7 млн гривень.

До місцевих скарбниць протягом січня-листопада також спрямовано понад 445,3 млн грн плати за землю, що більше минулорічних показників надходжень на понад 51,8 млн грн та понад 163,8 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що більше на 9,7 млн грн від минулорічних показників.

Нагадаємо, що з початку року закарпатці сплатили понад сім мільярдів гривень різних податків.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme