ГоловнаІспаніяБарселонський храм Святого Сімейства увінчаний великою зіркою

Барселонський храм Святого Сімейства увінчаний великою зіркою

Відвідувачі Барселони можуть помітити щось інше у найзнаковішій будівлі міста. Башту знаменитого собору Саграда Фамілія прикрасила колосальна 12-кінцева зірка.

Конструкція зі сталі та скла, відома як Віфлеємська зірка, була встановлена ​​на вежі Діви Марії у знаменитій базиліці Гауді минулого тижня. Згідно із заявою фонду Саграда Фамідія: “Велика зірка, що світиться, змінила горизонт Барселони і піднімається вгору, щоб принести світло і надію”. Зірка важить 5,5 тонн, має діаметр 72 метри та обійшлася у 1,5 мільйона євро.

Башта Діви Марії – перша, завершена на будівлі з 1976 року. Складається з 800 вікон, кожне з яких світитиметься блакитним світлом і нагадуватиме плащ Діви Марії, коли зірка буде офіційно відкрита 8 грудня.

Барселонський храм Святого Сімейства увінчаний великою зіркою

Фонд запросив людей зі всього світу взяти участь в ілюмінації, яка розпочалася 4 грудня. Першим буде запалено заснування вежі Діви Марії, і в наступні дні освітлення підніматиметься все вище і вище, а кульмінацією стане запалення Віфлеємської зірки 8 грудня на месі, яку відслужить архієпископ Барселони, який сказав, що завершення будівництва вежі – це “історичний момент після року пітьми та невтомної боротьби”.

Коли буде завершено будівництво Саграда Фамілія?

До вежі Діви Марії приєднаються ще п’ять веж, будівництво яких ведеться нині. Після завершення будівництва будівля стане найвищою церквою у світі. Саграда Фамілія було включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2019 році, і очікувалося, що будівництво буде завершено у 2026 році, до століття від дня смерті архітектора Антоніо Гауді, але його завершення було відкладено через те, що будівництво було призупинено під час блокування COVID-19.

Саграда Фамілія вважається найяскравішим прикладом каталонського модернізму та найвідомішою роботою Гауді у місті, засіяному його проектами. Його будівництво тривало понад 140 років.

Барселонський храм Святого Сімейства увінчаний великою зіркою

Гауді поставив за мету побудувати церкву, що відображає три фази життя Ісуса Христа: різдво, пристрасті та славу. Проте робота зупинилася, коли архітектор загинув під колесами трамвая у 1926 році. Після його смерті кілька архітекторів намагалися розшифрувати його складні геометричні конструкції та продовжити проект, але роботи кілька разів зупинялися, а частина церкви була знищена пожежею під час громадянської війни в Іспанії у 1930-х роках. Фінансування було проблемою протягом багатьох років, але зараз будівництво фінансується за рахунок тисяч анонімних пожертвувань з усього світу. Сьогодні будівля є найбільш фотографованим об’єктом архітектури в Барселоні. У доконсервативні часи Саграда Фамілія щодня приймала понад 60 000 відвідувачів.

Свіжі новини

Погода

Також читайте

Складено рейтинг найкращих міст світу

Експерти компанії Resonance опублікували новий рейтинг найкращих міст світу. За...

Названі найдоступніші міста у світі для експатів

Greenback проаналізувала дані від Trading Economics та Expatistan, щоб...

Названі найкращі міста у світі для любителів поїсти

Одна з головних складових будь-якої успішної подорожі – це...

Складено рейтинг 100 найкращих міст світу для туризму

100 найкращих міст світу для туризму названо у дослідженні...

Мальовниче чеське місто обрали новою різдвяною столицею Європи

Друге за величиною місто Чехії Брно обрали різдвяною столицею...