Єлизавета ІІ позбавила принца Ендрю всіх королівських титулів через звинувачення в згвалтуванні

Єлизавета ІІ позбавила принца Ендрю всіх королівських титулів через звинувачення в згвалтуванні

Сину британської королеви заборонено користуватися титулом «Його королівська високість»

Єлизавета ІІ позбавила принца Ендрю всіх королівських титулів через звинувачення в згвалтуванні
фото DR

Королева Великобританії Єлизавета II позбавила свого сина, принца Ендрю, всіх військових звань, а також королівського патронажу. Офіційну заяву Букінгемського палацу про це рішення було опубліковано 13 січня, передає Deutsche Welle.

«Герцог Йоркський надалі не буде виконувати громадських обов'язків в якості члена королівської сім'ї, а також виступатиме на цьому судовому процесі як приватна особа», – наголошується в заяві.

Раніше в США на британського принца подали до суду за зґвалтування неповнолітньої.

38-річна американка Вірджинія Джуффре стверджує, що у неповнолітньому віці її «позичив» синові Єлизавети II американський фінансист Джеффрі Епштейн, пізніше засуджений за організацію проституції за участю неповнолітніх. Тепер Джуффре вимагає від принца відшкодування збитків.

Ендрю відкидає звинувачення, стверджуючи, що не знайомий з Вірджинією Джуффре, і називає підробкою фотографію, де він зображений разом із 17-річною Джуффре, а також з Гіслейн Максвелл, яку визнали винною у вербуванні неповнолітніх для Епштейна.

Формально принц Ендрю відмовився від офіційних обов'язків ще у 2019 році на тлі скандалу, що спалахнув після того, як син британської королеви заявив, що не шкодує про свою дружбу з Джеффрі Епштейном.

Хоча всі військові титули принца були тимчасово відкликані, номінально він до сьогодні зберігав у себе посади.

Тепер принцу заборонено користуватися титулом «Його королівська високість» та займатися благодійною діяльністю від імені королівської родини.

Також повідомлялося, що королева Єлизавета II готується до суду зі своїм онуком принцом Гаррі.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло