На Волині відкрили новозбудовану школу, але діти там не навчаються
Волинь

На Волині відкрили новозбудовану школу, але діти там не навчаються

21 січня 2022, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

У селі Башлики Цуманської територіальної громади 18 січня відкрили новозбудовану школу, яку почали зводити 2018-ого року. Утім, школа ще не здана в експлуатацію.

Як розповів Суспільному директор навчального закладу Анатолій Лясецький, наразі 309 учнів гімназії поки навчаються дистанційно.

- Я надіюся, що школу швидко приймуть в експлуатацію, – каже директор. З його слів, навчальний заклад розрахований на 396 дітей.

Зі слів керівниці управління інформаційної політики облдержадміністрації Каріни Мариневич, школу в Башликах не здали в експлуатацію вчасно через хакерську атаку на електронні сервіси держорганів. Каже: коли сервер Державної інспекції архітектури та містобудування відновить роботу – документи їм відправлять. Сертифікат готовності об’єкта можуть отримати упродовж двох тижнів.

18 січня на подвір’ї новозбудованої школи відбулася урочиста лінійка. Новий заклад презентували учням, батькам та педагогам.

Як розповіла Суспільному мама школяра Тетяна Черняк, новий заклад їй сподобався.

- Європейська школа, дуже багато оснащення, техніки в кожному класі, дуже задоволені. Хоч наші діти побачать, що таке дійсно велика гарна школа, – каже жінка.

Тим, як побудували школу, задоволені не всі, – розповів житель Башликів Олександр Лебідь. З його слів, у підвалі будівлі – калюжі.

Як розповів у коментарі Суспільному перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко, ситуація з водою у підвальному приміщенні не є критичною.

- Школа побудована підрядною організацією, вона є на гарантії і всі недоліки, які будуть виявлятися, будуть, згідно з гарантійними зобов’язаннями, виправлятись підрядником за його кошти, – зазначив Сергій Мовенко.

Зі слів першого заступника голови ОДА, будівництво школи в Башликах вартувало 118 мільйонів гривень. Ці кошти буди виділені з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися