Волинь Новини

У Луцьку хочуть перенести зупинку біля “Слона”

Луцькі підприємці, які мають магазини через дорогу від ТЦ «Слон» на вулиці Кравчука, поскаржились депутатам міської ради, що у них нібито відібрали майданчик для паркування. Натомість на місці парковки – зупинка громадського транспорту, тож навіть звичайне вивантаження товару часто закінчується штрафом.

Із проханням врегулювати ситуацію вони звернулися до членів постійної комісії Луцької міської ради із питань земельних відносин та кадастру, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів одного із представників підприємців, першочергово напроти ТЦ «Слон» був передбачений майданчик для паркування для власників магазинів та їхніх клієнтів. Проте з часом на цьому місці облаштували зупинку громадського транспорту і встановили дорожній знак. Відтоді за паркування транспортних засобів поблизу знаку інспектори муніципальної варти виписують штраф.

«Зупинився на 5 хвилин розвантажити товар, а тебе вже штрафують», – бідкається підприємець.

Водночас директор департаменту муніципальної варти Роман Кулик зазначив, що до муніципалів неодноразово надходили скарги від громадян на те, що на зупинці паркуються автомобілі й через це маршрутні автобуси змушені зупинятися й здійснювати висадку пасажирів посеред дороги.

На це голова профільної комісії Олександр Козлюк зауважив: оскільки замість парковки на сьогоднішній день там зупинка громадського транспорту, то власників припаркованого біля знаку транспорту штрафують, бо, згідно із ПДР, при паркуванні автомобіля дозволена відстань до найближчої зупинки громадського транспорту становить 30 метрів.

«Там самої зупинки як такої нема. Там просто знак. Зупиняється 2-3 маршрутки. Хтось приїжджає розвантажувати товар, але приходить інспектор і виписує штраф. І станом на сьогодні це правильно», – додав депутат.

Водночас він зауважив, що у планах – капітальний ремонт вулиці Кравчука, тому можливий варіант зміщення або перенесення зупинки.

Зрештою члени комісії переадресували заяву підприємців до департаменту ЖКГ. Також проголосували за рекомендацію передбачити перенесення знаку зупинки громадського транспорту у зв’язку з реконструкцією вулиці Кравчука.

Один із варіантів – у так звану «кишеньку» біля дитячого майданчика через дорогу.