UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тячівський підприємець через неправдиві дані позбувся товару на майже 300 тисяч гривень

Санкції передбачають штраф в розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією

Журналіст відділу новин
Тячівський підприємець через неправдиві…
Фото пресслужби Закарпатської митниці

Відправляючи вантажівку з лісопродукцією до Румунії, 66-річний приватний підприємець з Тячівщини, подав до митного оформлення сертифікат з неправдивими даними про переміщуваний товар. Про це Depo.Закарпаття повідомили в пресслужбі Закарпатської митниці.

Так, під час проходження митно-прикордонного контролю у пункті пропуску "Дякове-автомобільний", що на українсько-румунському кордоні, перевізник надав товаросупровідні документи, згідно з якими за кордон відправся вантаж "пиломатеріали з дуба обрізні". Згідно з рахунком-фактурою експортувалася вказана партія вантажу загальною кількістю 1 857 шт., загальним об’ємом 19,71 м куб., ціною 1 м куб. 431,00 Євро.

Втім, у закарпатських митників виникли сумніви щодо правдивості відомостей про партію товару.

Під час перевірки транспортного засобу було встановлено, що переміщується вантаж "пиломатеріал з дуба обрізний", фактичні розміри по довжині яких не відповідають партії лісопродукції, зазначеної в специфікації рахунку-фактури та, на яку надано дозвіл на здійснення експортної операції Сертифікатом.

Загальний фактичний об’єм пиломатеріалів з дуба обрізних становив 21,03 м куб. Надалі з’ясувалося, що підприємець відправляв за кордон зовсім іншу партію лісопродукції, іншому отримувачу та й за іншою ціною. Та й вартість пиломатеріалів загальним об’ємом 21,03 м куб згідно з рахунком-фактурою зі специфікацією становила 9063,93 Євро (це понад 291 тис. грн).

За подання документів, що містять неправдиві відомості щодо партії лісопродукції, відносно тячівського підприємця складно протокол за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції передбачають штраф в розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією.

Крім того, через можливі наявні ознаки злочину, передбачені ст. 201-1 Кримінального Кодексу України, Закарпатська митниця направила до правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння.

Раніше ми також повідомляли, що торік закарпатські митники виявили в громадян прихованого товару на понад 200 млн грн

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme