ГоловнаТуреччинаВ Анталії вдарили хрещенські морози: на курорті апельсини та лимони вкрилися льодом

В Анталії вдарили хрещенські морози: на курорті апельсини та лимони вкрилися льодом

Хрещенські морози, які прийшли в турецьку провінцію Анталію у вигляді снігопадів, низьких температур та сильного вітру, можуть завдати величезних збитків сільськогосподарським культурам курортного регіону. За даними турецьких ЗМІ, на деяких територіях повністю промерзли цитрусові дерева. Якби не превентивні заходи фермерів, збитки були б куди серйознішими.

Про настання морозів на Середземноморський регіон місцевих жителів попередило Головне управління метеорології ще напередодні. Але це не налякало відчайдушних українців викупатися в морі під час свята Водохрещи – подробиці за посиланням.

Масштаби збитків, що обрушилися на сільське господарство Анталії, будуть повністю усвідомлені пізніше, проте фермери, їхній урожай та тварини вже перебувають у важких умовах. Минулими днями турки палили вогнища в теплицях по черзі, щоб температура повітря всередині не опускалася нижче за 3 градуси і врожай не загинув.

Втім, арктичні погодні умови тріумфально спромоглися захопити території деяких центральних районів міста, так як дій щодо порятунку плодових культур ніяких не робилося. Результатом минулих заморозків стали наскрізь промерзлі апельсинові та лимонні дерева зі звисаючими бурульками – ефектне фото наслідків холодної стихії, але велика втрата для фермерів та готелів, які закуповують ці фрукти для «шведських столів».

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Вчені встановили частоту смерті від серцевого нападу під час сексу».

Свіжі новини

Погода

Також читайте

Єгипет накриває депресія та різкі погодні гойдалки з піском та пилом

Єгипет накриває депресія — у метеорологічному сенсі: саме так...

На курорти Туреччини обрушилася стихія: ресторани зруйновано, яхти затоплено

Передбачений шторм прийшов до Туреччини – на курорти обрушилася...

У Європі масово скасовують авіарейси через шторм

Ряд європейських аеропортів скасували безліч авіарейсів через шторм "Піа",...

На курортну столицю Туреччини повернулося літо: туристи заполонили пляжі

Грудень в Анталії перетворився на справжнє море задоволення для...

Туристів попередили про небезпеку, що насувається на Туреччину

Туристів попередили про небезпеку, що насувається на Туреччину. Як...