У Львові знайшли цінні речі євреїв часів Другої світової: усі з них меценат передав до музею "Бабин Яр". Фото

У Львові знайшли понад сотню речей євреїв  - їх передали до Меморіального центру Голокосту Бабин Яр - фото

Речі євреїв, знайдені у межах львівського гетто, передали до Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Речі продавали на аукціоні, проте їх викупив меценат Євген Городецький і передав музею. 

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Читайте також:

Читайте також: На Львівщині викрили наркоторговця: він прикидався колишнім майором міліції 

Подробиці

У Львові на аукціоні продавали речі, знайдені у межах львівського єврейського гетто. Серед давніх артефактів – фото, документи, релігійні ритуальні речі єврейської спільноти Львова тощо. 

Речі євреїв передали у музей Голокосту Бабин Яр

На аукціоні їх усі викупив український меценат Євген Городецький та згодом передав до Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Усі речі, що продавалися на аукціоні, були знайдені в будинку на вулиці Лемківській:

"Номера будинку ми не знаємо, очевидно, продавцю фотографій є, що приховувати. Ми не знаємо, за яких обставин були знайдені ці речі. Можемо припускати, що їх знайшли робітники під час будівництва чи ремонту. Речі були сховані в піску, тому добре збереглись", – написав Євген Городецький. 

Речі євреїв передали у музей Голокосту Бабин Яр

Продавець виставляв на аукціон знайдені речі двічі, розділивши їх на два лоти. Загалом за все меценату довелося віддати 45 тисяч гривень. 

"Чому продавець не здав всі речі до музею сам, а вирішив розділити на дві частини і продати як набір історичних артефактів? Ми не знаємо і не хочемо бути суддями для цієї людини. Головне, що ці речі знайшлися і ми їх купили. Зараз повна колекція містить понад 100 різних документів: свідоцтва, листи, книги, харчові картки, рецепти, квитанції про конфіскацію цінностей, ощадні книжки, списки розстрілу чи депортації, пов'язки з зіркою Давида тощо", – написав Городецький. 

Речі євреїв передали у музей Голокосту Бабин Яр

Більше новин про події Львова

  • У Львівській області почався новий спалах коронавірусу. У лікарні щодня потрапляє 5-6 нових хворих, і серед них переважно молодь та люди середнього віку.
  • Львівський антивакцинатор Остап Стахів закликав своїх прихильників виходити на протест 24 січня.