23:12, 21 Січня 2022

Упродовж минулого року на Волині завершили понад 20 об’єктів «Великого будівництва»

У 2021 році вдалося реалізувати 24 об’єкти. Це – дві школи, садочок, об’єкт культурної спадщини, басейн та стадіон, 13 сільських амбулаторій, три приймальних відділення та проект каналізування.

Про це розповів голова ОДА Юрій Погуляйко під час прес-конференції, що відбулася 21 січня, повідомляють на веб-сайті Волинської ОДА.

Як відзначив очільник області, освіта, медицина, спорт, культура, дороги – усі ці галузі розбудовувались на Волині в 2021 році в рамках «Велике будівництво».

Так, у сфері охорони здоров’я провели реконструкцію та будівництво 3 приймальних відділень та 13-ти амбулаторій. Зокрема, це приймальні відділення Ковельському МТМО, Луцькій міській та Волинській обласній лікарні. А також тривала реконструкція 13-ти амбулаторій: в селах Пульмо, Бихів, Облапи, Боровичі, Велика Глуша, Литовеж, Журавичі, Жидичин, Сокіл, Уховецьк, селищі Люблинець та місті Устилуг.

Однак, мова не лише про реконструкцію та будівництво медзакладів, а й про придбання потужного медичного обладнання. Лише для приймальних відділень закупили обладнання на 120 млн грн. Це 1 УЗД-апарат, 5 КТ, 3 рентгени та 1 ангіограф. Зокрема, по одному КТ закупили для Нововолинського і Любомльського приймальних відділень, 1 УЗД для Камінь-Каширського. Решта обладнання вже для завершених у 2021 році приймальних: Волинська обласна лікарня (1 КТ, 1 рентген), Луцька міська лікарня (1 КТ, 1 рентген), Ковельська МТМО (1 КТ, 1 рентген, 1 ангіограф).

Проводили будівельні та відновлювальні роботи і на об’єктах спортивної інфраструктури. Для прикладу, днями відкрили оновлений спортивний комплекс на базі ЛНТУ та завершили роботи на стадіоні «Локомотив» у місті Ковелі.

У рамках ініціативи «Здорова Україна» створили 12 активних парків, які є не просто спортивними майданчиками, це – сучасний спосіб об’єднати друзів, родини, колег та залучити якомога більше людей до здорового способу життя.

У 2021 році завдяки програмі «Велике будівництво» вдалося створити сучасні комфортні умови для 720 школярів та 493 дітей дошкільного віку, адже збудували та реконструювали школу в с. Башлики та НВК у с. Вербка. Також завершується будівництво нового двоповерхового навчального закладу у селі Піща Ковельського району. Школа розрахована на 320 учнівських місць.

Також з нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки на Волині відреставрували Білий та Сірий будинки Косачів у с. Колодяжне. На це з державного бюджету спрямували понад 11 млн грн.  Це історична пам’ятка національного значення, яка вже не один рік потребувала відновлення. Адже подивитися на будинок Лесі Українки щороку приїжджає до 25 тисяч відвідувачів.

Відремонтували 149 км місцевих автошляхів та 253 км відновлених доріг державного значення. Варто наголосити, що на розвиток мережі волинських доріг минулоріч виділили рекордну за всі роки незалежності України суму коштів та вперше за 50 років відремонтували автодороги до Шацьких озер.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: