Підсумки «Великого будівництва» на Львівщині (відео)

Підсумки «Великого будівництва» на Львівщині (відео)
Медицина, дороги та соціальна інфраструктура – у межах державної програми на Львівщині торік завершили будівництво та реконструкцію 28 об’єктів.

На Львівщині торік завершили будівництво та реконструкцію 28 об’єктів у межах програми «Велике будівництво». У Львівській облдержадміністрації відокремлюють 3 основні сфери, яких торкнулися оновлення: медицина, дороги та соціальна інфраструктура.

В межах останньої збудували 4 навчальних заклади та 1 садочок у Підберізцях. Тепер там зможуть навчатися понад 40 діток. Додамо, що це — перший садок у цьому населеному пункті. На проєкт виділили близько 23 мільйони гривень.

Найскладнішою, напевно, і найзнаковішою, на мою думку, була добудова школи в смт. Гніздичів. Вона важлива насамперед для громади. Бо там понад 430 учнів отримали сучасні умови для навчання, а з іншого боку — це об’єкт, який почали будувати ще у далекому 1989 році. І за стільки років його чомусь не могли завершити, — зауважує Андрій Годик, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації.

Тим часом у Дрогобичі відкрили центр підтримки «Дії», що теж вважають чималим досягненням. Також зміни у медичній сфері, кажуть посадовці, мають покращити якість надання послуг.

Завершено 2 приймальних відділення це є м. Стрий й м. Дрогобич. 14 амбулаторій в сільській місцевості. Основне завдання, що б медицина була і для населення в сільській місцевості. А не щоб за отриманням елементарних медичних послуг потрібно було прямувати до районного центру, — додає Андрій Годик.

Щодо реконструкції доріг, то минулоріч відремонтували понад 260 кілометрів автошляхів. Серед найбільших об’єктів це Дорога Єдності, яка сполучає Західну й Східну Україну. На цей проєкт у межах області виділили 1,5 мільярда гривень. 

В межах Львівської області ми фактично замінили весь дорожній одяг, на цій дорозі. Відремонтували 5 штучних споруд. У цьому році плануємо вже повністю завершити роботи. Залишилися фінальні такі, і це буде якраз один з таких основних об’єктів.  І також будівництво обходу Трускавця. В цьому році ми вже проклали перші кілометри асфальто-бетону, — розповідає Оксана Богуш, речниця служби автомобільних доріг Львівщини.

У планах на цей рік у службі автомобільних доріг — зосередитися на будівництві «Малого Карпатського кола». А якщо брати у загальному проєкт «Великого будівництва», то найбільше очікується збільшення кількості об’єктів соціальної інфраструктури. Це близько 20 шкіл та дитячих садочків.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Обережно: ожеледиця! Чи встигають комунальні служби посипати дороги у Львові? (відео) Обережно: ожеледиця! Чи встигають комунальні служби посипати дороги у Львові? (відео)
Через ожеледицю львів’яни масово атакували «Гарячу лінію міста». Від самого ранку у відповідній «Фейсбук»-спільноті з’являються дописи про непосипані дороги та тротуари.   
Ями, калюжі та бруд - мешканці вулиці Рослинної скаржаться на занедбану ділянку та бездіяльність влади (відео) Ями, калюжі та бруд - мешканці вулиці Рослинної скаржаться на занедбану ділянку та бездіяльність влади (відео)
У Шевченківській райадміністрації розповіли, що про цю проблемну вулицю знають.
На Львівщині буде новий автомобільний пункт пропуску (відео) На Львівщині буде новий автомобільний пункт пропуску (відео)
На Львівщині заклали наріжний камінь для будівництва нового сполучення України з Польщею. Пункт пропуску Нижанковичі-Мальховіце будуватиме польська сторона, українська, своєю чергою, відремонтує дорогу Нижанковичі-Самбір.
Loading...
Load next