07:49 22.01.2022

Бельгія частково пом'якшує антикоронавірусний режим, незважаючи на складну ситуацію з COVID-19

3 хв читати
Бельгія частково пом'якшує антикоронавірусний режим, незважаючи на складну ситуацію з COVID-19

Бельгійська влада оголосила низку послаблень у режимі антикоронавірусних обмежень, пояснюючи це високим ступенем вакцинації населення.

У п'ятницю комітет за погодженням, до якого входять керівники федеральної та регіональної влади Бельгії, вважав за можливе деяке полегшення антикоронавірусного режиму, хоча прем'єр-міністр Александер Де Кроо визнав на пресконференції, що епідеміологічна ситуація в країні залишається складною.

"Проте, причина, яка дозволяє нам сьогодні дозволити робити багато речей (...), у тому, що у нас дуже високий відсоток вакцинації. А той, хто вакцинований, має на 90% менше ризику опинитися на лікарняному ліжку. У вакцинованого на 50% менше ризик заразитися і стати заразним", - сказав глава федерального уряду.

При цьому в країні кількість заражень COVID-19 та госпіталізацій хворих на коронавірус зростає, але ситуація у відділеннях інтенсивної терапії залишається прийнятною.

За словами Де Кроо, комітет також вирішив, що з першого березня треба буде обов'язково робити третє, бустерне щеплення проти коронавірусної інфекції через п'ять місяців після другої дози базової вакцини, щоб сертифікат про вакцинацію залишався дійсним.

"Будь-яка додаткова вакцинація дає нам додаткову свободу", - заявив Де Кроо.

Прем'єр оголосив, що з 28 січня публічні події, такі як театральні спектаклі, спортивні матчі будуть дозволені як на відкритому повітрі, так і у закритих приміщеннях, окрім танцювальних вечорів. На цих заходах маски обов'язкові всередині приміщень і просто неба. Пред'явлення сертифікатів про вакцинацію (Covid Safe Ticket) буде обов'язковим, починаючи з 50 учасників усередині приміщення та 100 – на відкритому повітрі. Наповнюваність залів дозволяється до 70%.

Ресторани та кафе зможуть працювати до півночі (зараз до 23:00). Маски залишаються обов'язковими як для клієнтів, так і для персоналу. Зберігаються обмеження у 6 відвідувачів за одним столом та заборона на споживання напоїв стоячи. Робота нічних закладів та дискотек, як і раніше, заборонена.

Дозволяються колективні заняття для молоді в рамках асоціацій та аматорським спортом при максимумі 80 осіб у приміщеннях та 200 – на повітрі. Дозволено відкритися паркам атракціонів, ігровим залам, зоопаркам, басейнам, боулінгам, більярдним залам, казино та ще низці місць дозвілля.

Немає змін щодо вимог дистанційної роботи. Там, де це можливо, вона, як і раніше, повинна проходити щонайменше чотири дні на тиждень. Залишилися незмінними правила поведінки у магазинах, зокрема, обов'язкове носіння масок.

Комітет за погодженням затвердив у п'ятницю новий "інструмент комунікації та політичної орієнтації" за умов пандемії, який назвали барометром. Він набуде чинності 28 січня і має дозволити наочно показувати населенню, якою є епідеміологічна ситуація в країні. Його дані також будуть матеріалом для підготовки політичних рішень.

Барометр має триколірну шкалу. Жовтий: епідеміологічна ситуація та навантаження на лікарні під контролем. Помаранчевий –загострення епідеміологічної ситуації та тиску на систему охорони здоров'я. Червоний: підвищений ризик навантаження на охорону здоров'я.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА