90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США

90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.

Перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. На борту літака, що приземлився в аеропорту "Бориспіль" 90 тонн летальної зброї та інших боєприпасів. Про це повідомляє  посольство США в Україні.

Зазначається, що пакет оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів був прийнятий президентом США Джо Байденом в грудні.

Сьогодні в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія цієї допомоги. Вона включає 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України.

Ця допомога, що включає близько 200 тис.фунтів (90 тонн) летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє жорстку прихильність Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону, — йдеться в повідомленні посольства.

Там також зауважили, що минулого року США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 650 млн доларів. Починаючи з 2014 року США виділили Україні для цих цілей допомогу в розмірі 2,7 млрд.

Сполучені Штати будуть продовжувати надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у захисті суверенітету і територіальної цілісності України від російської агресії, — йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, раніше до України прибула партія протитанкових засобів від Великої Британії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Loading...
Load next