Зеленський впровадив санкції РНБО проти російських суддів та кримських «чиновників»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти російських суддів, чиновників та компаній терміном на 5 років. Під санкції також потрапив дизайнер з РФ Артемій Лебедєв.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних економічних санкцій проти російських підприємств та організацій, а також австрійського архітектурного бюро, яке побудувало проект опери в окупованому Севастополі.

Відповідні укази №19/2022, №20/2022, №21/2022, №22/2022 оприлюднені на сайті глави держави.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Рішення про введення санкцій проти російських підприємств, компаній, організацій ухвалила Рада національної безпеки та оборони 30 грудня 2021 року.

Зокрема, вводяться санкції проти відомого російського дизайнера та блогера Артемія Лебедєва. РНБО заблокувала активи Лебедєва в Україні та заборонила виводити капітали за межі країни протягом п'яти років. З 2017 року йому заборонено в'їзд до України за незаконне відвідування Донбасу та розробку логотипу для окупованого Криму.

В одному переліку санкції застосували проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au та шістьох його працівників, у тому числі засновника Вольфа Прікса. Вони розробили проект театру опери та балету в окупованому Севастополі для російської окупаційної адміністрації. У цьому списку санкції проти 23 російських компаній.

Під санкції також потрапили:

  • п'ятеро громадян Австрії, які керують архітектурним бюро COOP, яке будувало театр у Севастополі (Крігер Гаральд, Отт Александер, Прікс Вольф Дітер, Просніг Маркус та Шмідт Бенджамін);

  • архітектор та громадянка ФРН Шмідбаур-Фольк Каролін;

  • російські юрособи, включаючи Російський інститут містобудування та інвестиційного розвитку «Гіпрогор» та московський Науково-дослідний інститут діагностики;

  • багато кримських чиновників, у тому числі заступника міністра внутрішніх справ по Республіці Крим – начальника поліції Олексія Дмитрієва.

  • представник президента Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі Юрій Чайка.

Список юридичних осіб включає 24 компанії, у яких крім блокування активів та обмеження торгових операцій буде відкликано ліцензію на території України. Йдеться, зокрема, про «Ленморніюпроект», «Ленпромтранспроект», «Согаз», «Сіріус Проект» кілька австрійських компаній.

Нагадаємо, санкції затвердила РНБО на останньому у 2021 році засіданні, яке пройшло 30 грудня.

Напередодні стало відомо, що четверо громадян України потрапили під санкції США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: