1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Закарпатті стартує турнір пам'яті відомого футболіста Олександра Когутича

22.01.2022 10:35 Спорт

О 9.30 у суботу 22 січня у спорткомплексі "Юність" в Ужгороді стартував футбольний турнір пам'яті легендарного закарпатського футболіста Олександра Когутича.

О 9.30 у суботу 22 січня у спорткомплексі

Рівно рік тому помер відомий закарпатський футболіст Олександр Когутич і федерація футболу Закарпаття виріша провести перший турнір-меморіал Когутича, - повідомляє prozak.info

Когутич тривалий час займав позицію центрального захисника ФК "Закарпаття". За цей клуб Когутичвідіграв найбільшу кількість ігор — майже 500 офіційних поєдинків. Він є також рекордсменом серед захисників, які у ворота суперників забили найбільше голів — 48, а у сезонах 1992 та 1993 був навіть серед кращих бомбардирів ужгородського клубу. Це сталося завдяки тому, що Олександр відмінно пробивав штрафні удари.

Олександр Когутич також на шостому місці у символічному списку імені Пахомова–Плоскіни, куди входять гравці–закарпатці, котрі за команди майстрів провели 200 і більше офіційних поєдинків.

Після закінчення виступів у командах майстрів Олександр ще був у складі кількох  провідних аматорських команд краю, які виступали у чемпіонаті та кубку Закарпаття: ФК «Мукачево», «Берегвідейк, а у 2015 році 45–річний ветеран був ще граючим тренером рідного ФК «Ракошино».

Нагадаємо, в обласному центрі розгорнули 100-метровий державний прапор до Дня Соборності (ФОТО)

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська