22 січня 1919 року, рівно 103 роки тому, на Софійській площі в Києві був підписаний Акт Об'єднання УНР і ЗУНР.

Цей доумент не тільки став дуже важливим, символом єднання для Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, а й для всього нашого народу. У суботу, ми відзначаємо День Соборності.

День Соборності України
День Соборності України

Зі святом вже встиг привітати прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а також президент Володимир Зеленський.

"Ця подія крізь роки нагадує нам про силу національного єднання і про те, на які звершення здатні українці, коли вони разом", - пише глава уряду в Telegram.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За поточних обставин, за сильного зовнішнього агресора по сусідству, єднання для українців - як ніколи дуже важливе. Всі ми ходимо під одним блакитним небом, де б не були - в Карпатах, в лісах Полісся або в Таврійських степах.

Відповідно до "Акту Злуки", ЗУНР користувалася повною автономією, отримавши назву ЗО УНР. Збройні сили обох держав були об'єднані, а всі громадяни отримали гарантію свободи і демократичних прав.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів про диво Боже на День Соборності України 22 січня: "іноді нам не вистачає...."

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть залишитися без двох вихідних: чому скасовують святкування 8 березня і 1 травня

Знай.ua писав, найвідоміший ангел Революції Гідності: важливі факти про Сергія Нігояна, яким пишається Україна. Про те, що він зібрався на Майдан, Сергій нікому вдома не повідомив. Спочатку він відправився в Дніпро, щоб там приєднатися до протестів