У США заявили, що не виключають військову відповідь на агресію Росії проти України. Про це заявила постійна представниця Сполучених Штатів Америки в Організації Об’єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд.

Міжнародна спільнота з початку 2022 року веде з Кремлем напружені переговори. І водночас активно обговорює, як каратиме Росію у випадку її нового вторгнення в Україну.

Наразі основна ідея – введення санкцій проти країни-агресорки, а також керівних посадовців країни. При цьому санкції настільки потужні, щоб Росія, як висловився президент США Джо Байден, зазнала катастрофи. Про військову ж відповідь раніше не мовилося.

Журналісти запитали у Лінди Томас-Грінфілд, чи розглядають у США варіанти військової відповіді РФ. І Томас-Грінфілд відповіла: «Абсолютно», а згодом додала, що Білий дім «нічого не виключає зі списку ймовірних відповідей».

«Ми продовжуємо працювати з Росією дипломатично, сподіваємося знайти розв’язання цієї проблеми, але якщо ми зазнаємо невдачі, то відповімо на всі дії, які Росія зробить проти України», – сказала при цьому представниця США.