$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +6° Варшава +24° Вашингтон

Хакери хотіли викласти неопубліковані пісні Radiohead, але музиканти випередили їх

UA.NEWS 12 Червня 2019 10:31
Хакери хотіли викласти неопубліковані пісні Radiohead, але музиканти випередили їх

Британський гурт Radiohead опублікував 18 годин записів, які раніше не видавалися. Минулого тижня їх вкрали хакери з вимогою викупу за 150 тисяч доларів.

«За £18 ($23) ви можете дізнатися, чи варто було нам платити цей викуп», — сказав гітарист колективу Джонні Грінвуд. Кошти від продажу треків Radiohead направить природоохоронній організації Extinction Rebellion.

Хакери викрали записи, створені музикантами під час роботи над третім студійним альбомом OK Computer, який вийшов в 1997 році, пише BBC.

Серед опублікованих треків — 12-хвилинна версія пісні Paranoid Android, демозапис вокаліста Тома Йорка Karma Police та десятки невиданих або незакінчених пісень.

Нагадаємо, на смартфонах Android виявили встановлений вірус. Програма Triada розсилає рекламу, змінює системні файли та краде кошти з рахунків користувачів.

Раніше стало відомо, що хакери встановлювали шкідливе ПО на смартфони з допомогою вразливості в месенджері WhatsApp. Віруси завантажували під час дзвінків через WhatsApp. А користувачам Windows надсилають вірус під виглядом листів від держустанов.

Нагадаємо, кіберполіція викрила українця, який заразив вірусом півсотні країн.