Волиняни сплатили за землю майже 170 мільйонів гривень

12 Червня 2019, 13:13
фото ілюстративне 1291
фото ілюстративне

Впродовж січня-травня 2019 року на Волині ОТГ отримали 168,9 мільйона гривень плати за землю. Сума надходжень місцевих бюджетів від плати за землю перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 35 відсотків.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Динаміка надходжень від плати за землю за підсумками п’яти місяців поточного року позитивна серед юридичних та фізичних осіб. Однак, в ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу громадян на необхідності своєчасно перерахувати земельний податок до бюджету громади.

«Підприємства, фірми, організації, які користуються земельними ділянками самостійно звітують про визначений платіж за землю і перераховують його щомісячно до бюджету. Зверну Вашу увагу, що з початку року юридичні особи поповнили місцеві бюджети на 153,4 мільйона гривень плати за землю. Це на 39 відсотків більше проти аналогічного періоду торік. Тим часом, власники земельних ділянок-фізичні особи вже спрямували до бюджетів громад 15,5 мільйона гривень. Однак, саме зараз ще чимало громадяни отримують повідомлення – рішення від органів ДФС про нараховану суму земельного податку. Просимо волинян подбати про своєчасну сплату земельного податку з тим, щоб громади отримали гроші для вирішення соціально-економічних питань», – наголошує в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Виконувачка обов’язків керівника волинських фіскалів зауважила, що фахівці ДФС постійно взаємодіють з представниками органів місцевого самоврядування з питань, які  потребують узгоджених дій для забезпечення надходжень плати за землю.

«Кожна територіальна одиниця може отримати вагомий фінансовий ресурс  від плати за землю. Однак, ситуація зі сплатою податків, що зараховують до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції лідерів громад, які повинні наполягати на тому, щоб усі суб’єкти господарювання та громадяни виконували свої податкові зобов’язання. Легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, – передумови бюджетного успіху громад», – зазначила Ольга Ліщинська.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024